- Det er bra at maritim industri ble løftet fram med flere tiltak for å sikre arbeidsplasser. Kondemneringsordningen for offshoreskip har fått 150 millioner, dette er noe NITO har etterspurt gjentatte ganger. Nettolønnsordningen styrkes gjennom reversert kutt og økt bevilgning på til sammen 600 millioner.

Frykter fortsatt oppsigelser

Markussen (bildet) er likevel bekymret for om dette er nok til å unngå oppsigelser nå.

Foran stortinget liste .jpg

- Det er satt av 484 millioner til nettolønnsordningen, men på kort sikt spørs det om det trygger arbeidsplasser. Det er først og fremst en ordning for rederiene, og godt nytt for disse. 

- Verftene og utstyrsleverandørene har på sikt stor interesse av at rederiene går godt, men NITO er fortsatt  bekymret for hvordan det vil gå med arbeidsplassene og verftene i 2021. Vi avventer situasjonen i januar, sier Markussen.

Bekymret tillitsvalgt 

Eddy.JPGTillitsvalgt i Kongsberg, Maritim Eddy Nynes (bildet) har siden pandemien startet stått på barrikadene for tiltak som kan sikre arbeidsplassene for NITO-medlemmer i denne sektoren. Han er etter budsjettforliket fortsatt usikker på om situasjonen bedres.

- Vi er takknemlig for alle ekstratiltak som sikrer arbeidsplasser i verftene, men vi er fortsatt bekymret for permitteringer og oppsigelser på nyåret, sier Nynes.