Sofie illustrasjonsfoto web.jpg
Illustrasjonsfoto: GettyImages

Vi kaller henne Sofie. NITO-medlemmet vil være anonym på grunn av det triste bakteppet. – Men historien fikk en lykkelig slutt.

Sofie er byggingeniør i en middels stor norsk kommune. - Jeg er med på å bygge skoler og barnehager og vil si at jeg er over snittet glad i jobben min.

Hverdagen opplevdes dramatisk da hun plutselig ble rammet av kreft. Hun måtte ut av jobb for omfattende behandling.

- Det var en veldig spesiell situasjon. Dessverre er det mange som rammes av denne sykdommen. Jeg er glad for at det etter hvert har kommet god behandling. Nå er jeg frisk!

- Når du blir syk er det mye som går gjennom hodet på deg. Hva slags forsikringer du har er også en del av det du kanskje tenker på, eller ikke, sier hun.

Fikk en halv million på konto

Sofie er en av mange NITO-medlemmer som benytter seg av forsikringstilbudet til Tryg. I etterkant av kreftbehandlingen hadde hun en gjennomgang av forsikringene sine sammen med Trygs forsikringsrådgiver Knut Ivar Strømstad (bildet).

Knut Ivar Tryg.jpg

I gjennomgangen ble det påpekt noe viktig som kan gjelde en lang rekke andre: Som del av personforsikringen var det også betalt premie for såkalt kritisk sykdom.

- Det betyr at jeg kunne melde fra til forsikringsselskapet om min alvorlige sykdom.

- Jeg måtte gi samtykke til at de kontaktet behandlende lege for bekreftelse, forklarer hun.

- Kort tid etterpå fikk jeg en halv million kroner inn på konto.

Se forsikringstilbudet gjennom NITO og Tryg

Detaljen mange ikke tenker på

- Heldigvis ble sykdommen oppdaget tidlig og hun fikk god behandling, sier Strømstad.

- Da jeg hadde en gjennomgang av forsikringene med henne var det helt tilfeldig at sykdomsforholdet kom opp. Jeg spurte om hun hadde personforsikring med dekning for kritisk sykdom, noe svært mange har men ikke nødvendigvis tenker mye på.

Strømstad forklarer at kritisk sykdom er sykdommer som kan gjøre store endringer i hverdagen din. – Dette er sykdommer som kreft, hjerteinfarkt, hjerneslag, MS, ALS og Parkinsons sykdom før fylte 60. Sannsynligheten for å få en slik sykdom er dessverre overraskende stor.

- Det er mange som ikke er klar over hvilken fordel det gir å ha dekning for kritisk sykdom i forsikringen, sier han.

- Flere bør være obs på hvilke forsikringer de har og hva forsikringene faktisk dekker. Du er i en kjip situasjon når du må få utbetalinger fra forsikringene, men beløpene kommer godt med og som i tilfeller som dette er det ekstra gledelig, sier han.

- Ta en gjennomgang og vit hva du har. Få oversikt og en anbefaling på hva du bør ha, sier NITO-medlemmet. - Det er sunt at du sjekker forsikringene dine én gang i året, for det kan være mye å spare.

30 prosent rabatt på forsikring

Få god forsikring til god pris. Allerede fra første private skadeforsikring får du 30 prosent rabatt på ordinær pris hos Tryg, og flere gode fordeler som:

  • Ti timer gratis psykolog ved personlig krise
  • Profesjonell bistand ved ID-tyveri
  • Byggeteknisk rådgivning

30 prosent på ordinær pris på private skadeforsikringer