Veggedyret var tidligere nesten utryddet i Norge. Mer reising og utfordringer med veggedyr i storbyer verden over, gjør at utbredelsen igjen har økt voldsomt.

Den vanligste måten å få veggedyr inn i boligen på er via bagasjen etter at man har vært på ferie. Man bør derfor ta visse forholdsregler når man er ute og reiser.

Hvordan forebygge veggedyr?

Kopi av Linkepost med logo (2).jpg

  • Hold bager og klær unna hotellsenga når du er ute på reise - sjekk også mobildeksel og PC-tastatur om du har disse i nærheten av senga. Dette er kriker og kroker som dyrene kan gjemme seg i.
  • Vask klærne umiddelbart idet du kommer hjem fra utenlandstur - gjerne på 60 grader.
  • Bruk koffert laget av hardt materiale og få skjøter, unngå koffert av stoff.
  • Se etter ekskrementflekker i og rundt senga. Tegn på dette er små mørke prikker. Varsle hotellet om du har mistanke. Be eventuelt om nytt hotellrom.
  • Ha kofferten mest mulig lukket når du er på reise. Ikke legg den under eller oppå hotellsengen, unngå oppbevaring på gulv om mulig.

Hvordan bli kvitt veggedyr i boligen?

Veggedyrbekjempelse er dessverre vanskelig å gjennomføre, men du kan forsøke disse tiltakene for å bli kvitt dem:

  • Støvsug ofte. Merk at dette ikke vil være nok til å bli helt kvitt veggdyrene.
  • Tetting av lister, sprekker og andre åpninger kan hjelpe deg med å redusere skjulestedene til veggedyrene, og øke sannsynligheten for at du kan bekjempe dem.
  • Kuldebehandling: Alt du eier pakkes ned og kjøres til et fryselager mens det blir utført skadedyrbekjempelse i boligen av et skadedyrfirma.

For flere tips til hvordan bli kvitt veggedyr kan du også sjekke skadedyrveilederen til fhi.no.

Når bør du få hjelp av fagpersoner?

Vit dette: Veggedyr i boligen er ikke farlig. Likevel sees det på som et skadedyr fordi det kan oppleves som sjenerende og ubehagelig for mange.

Veggedyr suger blod, og kan gi kløe og irritasjon hos noen. Men de er ikke påvist å være farlige for oss mennesker. Likevel kan det for enkelte være en stor psykisk belastning å leve med veggedyr i hjemmet. Om du kjenner at dette gjelder deg, kan det være lurt å kontakte et skadedyrfirma for å få løst problemet.

Sikre deg mot veggedyr med NITO Innboforsikring

Er du NITO-medlem er NITO Innboforsikring svært god å ha om du skulle bli angrepet av både veggedyr, skjeggkre, kakerlakker, andre skadeinsekter, mus og rotter.

Den dekker bekjempelse av skadedyr med inntil 150.000 dersom du blir nødt til å sanere boligen din.

Les mer om NITO Innboforsikring