Tung start på semesteret? Forrige studieår ble for mange preget av korona og mye «alenetid» og vi vet at mange studenter har hatt det vanskelig mentalt. Kanskje har det å flytte hjemmefra vært tyngre enn du var forberedt på og noen har kanskje kjent på en blanding av ensomhet, prestasjonsangst og begynnende eksamensstress.

Hva er Tryg Legehjelp med online psykisk helsehjelp?

Medlemsfordelen online psykisk helsehjelp gir deg tilgang på samtaler med kvalifiserte sykepleiere og leger, samt tilgang på et online selvhjelpsprogram.

Selvhjelpsprogrammet tar du på egenhånd eller med veiledning av sykepleier med spesialisering i kognitiv terapi. I tillegg kan Tryg Legehjelp også sette deg i kontakt med online psykolog eller gi henvisning til psykolog.

Slik fungerer veiledet selvhjelp:

  • Du ringer Tryg Legehjelp på tlf. 55179009 og får snakke med erfarne sykepleiere. Hvis sykepleieren du snakker med mener at veiledet selvhjelp kan være et egnet tilbud for deg, vil du bli oppringt av en sykepleier med erfaring fra kognitiv terapi.

  • Du får oppfølgingen gjennom en ukentlig samtale på 30 minutter i seks uker, samtidig som du på egen hånd jobber deg gjennom et online selvhjelpsprogram. Terapeuten hjelper deg å fullføre programmet ved å gi deg støtte og motivasjon. Terapeuten mottar faglig veiledning fra lege eller psykolog.

- Erfaringsmessig vil 50 prosent av de som trenger hjelp gjennomføre online-programmet på egenhånd og ha god sjanse til å bli betraktelig friskere enn før programmet startet, sier sykepleier Hilde hos Tryg Legehjelp.

Vær føre var – ta tak i problemene før de blir alvorlig

- Flere unge sliter med ulike grader av psykiske problemer som hemmer dem i hverdagen. Ikke alle får hjelp, og ikke alle vet hvor de skal spørre. Mange sliter med milde til moderate psykiske problemer, som ulike grader av angst, depresjon, søvnproblemer, stress og andre reaksjoner, forteller Hilde.

- Tryg Legehjelp med online psykisk helsehjelp er et lavterskeltilbud og skal være en hjelp for deg som er studentmedlem i NITO. Du skal få rask og effektiv hjelp før problemene blir alvorlige og akutte, sier hun.

Breivik påpeker at veiledet selvhjelp er et behandlingstilbud kun for de med milde psykiske symptomer. For pasienter med sterkere symptomtrekk kan vi tilby formidling av online-psykolog. Våre leger kan også eventuelt skrive henvisning til psykolog. Selve psykologkonsultasjonene koster penger dersom en ikke har noen form for behandlingsforsikring, presiserer hun. 

Tryg Legehjelp betjenes av helsepersonell som har taushetsplikt. Ingen opplysninger gis videre. Online-programmet for psykisk helsehjelp utføres anonymt og sikkert over nettet.

Du må selv aktivere Tryg Legehjelp på Min side hos Tryg før du kan bruke tilbudet.

Gikk du glipp av live-streamen om tjenestene Tryg Legehjelp spesielt tilbyr NITO-studenter?

I denne streamen kan du blant annet høre hva en psykolog og en kognitiv sykepleier fra Tryg Legehjelp mener er naturlige reaksjoner i en vanskelig tid og hvilken hjelp du som NITO-student gratis kan få gjennom ditt medlemskap. Avslutningsvis ga de også noen enkle tips og råd til hvordan du best kan skape deg en mindre stresset studiehverdag.

Tryg Legehjelp med online psykisk helsehjelp for NITO-studenter

legehjelp student.jpg

NITO-medlemmer får hjelp av sykepleiere og leger, 24 timer i døgnet i Norge og i utlandet. Tjenesten er kostnadsfri.

  • Få resept, sykemelding og henvisning til spesialist
  • Spar tid og penger ved å unngå unødige legebesøk
  • Gjelder for hele familien
  • Digitale selvhjelpsprogrammer med veiledning og oppfølging

Aktiver Tryg legehjelp slik at den er klar til bruk.  

Aktiver Tryg Legehjelp på Tryg.no

Ring 55179009 og kom i direkte kontakt med godt kvalifiserte sykepleiere