Hva er online psykisk helsehjelp?

Online psykisk helsehjelp er et selvhjelpsprogram du kan ta på egenhånd eller med veiledning av sykepleier med spesialisering i kognitiv terapi. Skulle du ha behov for ytterligere hjelp utover det som er gratis gjennom Tryg Legehjelp, vil de også kunne sette deg i kontakt med online psykolog eller gi henvisning til psykolog.

Slik fungerer veiledet selvhjelp:

  • Du ringer Tryg Legehjelp på tlf. 55179009 og får snakke med erfarne sykepleiere. Hvis sykepleieren du snakker med mener at veiledet selvhjelp kan være et egnet tilbud for deg, vil en kognitiv terapeut ta kontakt med deg.

  • Du får oppfølgingen gjennom en ukentlig samtale på 30 minutter i seks uker, samtidig som du på egen hånd jobber deg gjennom et online selvhjelpsprogram. Terapeuten hjelper deg å fullføre programmet ved å gi deg støtte og motivasjon. Terapeuten mottar faglig veiledning fra lege eller psykolog.

- Erfaringsmessig vil 50 prosent av de som trenger hjelp gjennomføre online-programmet på egenhånd og ha god sjanse til å bli betraktelig friskere enn før programmet startet, sier fagsykepleier og kognitiv terapeut Hilde Breivik hos Tryg Legehjelp.

Vær føre var – ta tak i problemene før de blir alvorlig

- Flere unge sliter med ulike grader av psykiske problemer som hemmer dem i hverdagen. Ikke alle får hjelp, og ikke alle vet hvor de skal spørre. Mange sliter med milde til moderate psykiske problemer, som ulike grader av angst, depresjon, søvnproblemer, stress og andre reaksjoner, forteller Breivik.

- Tryg Legehjelp med online psykisk helsehjelp er et lavterskeltilbud og skal være en hjelp for deg som er studentmedlem i NITO. Du skal få rask og effektiv hjelp før problemene blir alvorlige og akutte, sier hun.

Breivik påpeker at veiledet selvhjelp er et behandlingstilbud kun for de med milde psykiske symptomer. For pasienter med sterkere symptomtrekk kan vi tilby formidling av online-psykolog. Våre leger kan også eventuelt skrive henvisning til psykolog. Selve psykologkonsultasjonene koster penger dersom en ikke har noen form for behandlingsforsikring, presiserer hun. 

Tryg Legehjelp betjenes av helsepersonell som har taushetsplikt. Ingen opplysninger gis videre. Online-programmet for psykisk helsehjelp utføres anonymt og sikkert over nettet.

Du må selv aktivere Tryg Legehjelp på Min side hos Tryg før du kan bruke tilbudet.

Tryg Legehjelp med online psykisk helsehjelp for NITO-studenter

legehjelp student.jpg

NITO-medlemmer får hjelp av sykepleier og lege over telefon eller video, hver dag hele året, hvis du plutselig skulle trenge det. Tjenesten er kostnadsfri.

  • Få råd og veiledning av helsepersonell, samt resepter og henvisning til spesialist i Norge når det ikke stilles krav til fysisk konsultasjon. 
  • Spar tid og penger ved å unngå unødige legebesøk
  • Gjelder for hele familien
  • Digitale selvhjelpsprogrammer med veiledning og oppfølging
  • Last ned Tryg Legehjelp som app i App Store og Google Play

Merk at Tryg Legehjelp kun gir resepter og henvisning til spesialist når dette er medisinsk riktig.

Aktiver Tryg Legehjelp på Tryg.no

Ring 55179009 og kom i direkte kontakt med godt kvalifisert helsepersonell