Gå til innhold
Student som er stresset
Medlemsfordeler

Få psykisk helsehjelp som studentmedlem i NITO

Kjenner du på stress, søvnproblemer eller lettere grad av angst og depresjoner? Da kan det være godt å vite at du har online psykisk helsehjelp via Tryg Legehjelp inkludert i medlemskapet ditt.

Tung start på semestret? Det siste studieåret har vært preget av isolasjon og mange studenter har hatt det vanskelig mentalt. Starten på et nytt studieår kan være ekstra tung når du i tillegg ikke kommer deg fysisk på skolen.

Hva er Tryg Legehjelp med online psykisk helsehjelp?

Medlemsfordelen online psykisk helsehjelp gir deg tilgang på samtaler med kvalifiserte sykepleiere og leger, samt tilgang på et online selvhjelpsprogram.

Selvhjelpsprogrammet tar du på egenhånd eller med veiledning av sykepleier med spesialisering i kognitiv terapi. I tillegg kan Tryg Legehjelp også sette deg i kontakt med online psykolog eller gi henvisning til psykolog.

Slik fungerer veiledet selvhjelp:

  • Du ringer Tryg Legehjelp på tlf. 55179009 og får snakke med erfarne sykepleiere. Hvis sykepleieren du snakker med mener at veiledet selvhjelp kan være et egnet tilbud for deg, vil du bli oppringt av en sykepleier med erfaring fra kognitiv terapi.

  • Du får oppfølgingen gjennom en ukentlig samtale på 30 minutter i seks uker, samtidig som du på egen hånd jobber deg gjennom et online selvhjelpsprogram. Terapeuten hjelper deg å fullføre programmet ved å gi deg støtte og motivasjon. Terapeuten mottar faglig veiledning fra lege eller psykolog.

- Erfaringsmessig vil 50 prosent av de som trenger hjelp gjennomføre online-programmet på egenhånd og ha god sjanse til å bli betraktelig friskere enn før programmet startet, sier sykepleier Hilde hos Tryg Legehjelp.

Vær føre var – ta tak i problemene før de blir alvorlig

- Flere unge sliter med ulike grader av psykiske problemer som hemmer dem i hverdagen. Ikke alle får hjelp, og ikke alle vet hvor de skal spørre. Mange sliter med milde til moderate psykiske problemer, som ulike grader av angst, depresjon, søvnproblemer, stress og andre reaksjoner, forteller Hilde.

- Tryg Legehjelp med online psykisk helsehjelp er et lavterskeltilbud og skal være en hjelp for deg som er studentmedlem i NITO. Du skal få rask og effektiv hjelp før problemene blir alvorlige og akutte, sier hun.

Breivik påpeker at veiledet selvhjelp er et behandlingstilbud kun for de med milde psykiske symptomer. For pasienter med sterkere symptomtrekk kan vi tilby formidling av online-psykolog. Våre leger kan også eventuelt skrive henvisning til psykolog. Selve psykologkonsultasjonene koster penger dersom en ikke har noen form for behandlingsforsikring, presiserer hun. 

Tryg Legehjelp betjenes av helsepersonell som har taushetsplikt. Ingen opplysninger gis videre. Online-programmet for psykisk helsehjelp utføres anonymt og sikkert over nettet.

Du må selv aktivere Tryg Legehjelp på Min side hos Tryg før du kan bruke tilbudet.

Tryg Legehjelp med psykisk helsehjelp inkludert i ditt studentmedlemskap

legehjelp student.jpg

Ring 55179009 og kom i direkte kontakt med godt kvalifiserte sykepleiere

NITO-medlemmer får hjelp av sykepleiere og leger ved behov, 24 timer i døgnet, også når du er i utlandet. Tjenesten er kostnadsfri.

  • Få resept på medisiner, korte sykemeldinger og henvisning til spesialist
  • Spar tid og penger ved å unngå unødige legebesøk
  • Ektefelle/samboer og hjemmeboende barn kan også ringe og få hjelp
  • Online selvhjelpsprogram for studenter med veiledning og oppfølging av en kognitiv terapeut

Tryg Legehjelp må aktiveres på Min side hos Tryg. Gjør det nå - du vet ikke når du trenger hjelp.

Les mer og aktiver Tryg Legehjelp på Tryg.no

NB! Har du vært innlogget på Min side hos Tryg tidligere, er tjenesten allerede aktivert.