Gå til innhold
Student som er stresset
Medlemsfordeler

Få hjelp ved psykiske problemer

Som studentmedlem i NITO har du Tryg Legehjelp utvidet med psykisk helsehjelp inkludert i medlemskapet. Får du lettere former for angst, depresjon og søvnproblemer, har du tilgang til et gratis online selvhjelpsprogram og oppfølging av kvalifisert helsepersonell. Tjenesten er døgnåpen.

Hva er Tryg Legehjelp med psykisk helsehjelp?

Medlemsfordelen psykisk helsehjelp gir deg tilgang på samtaler med kvalifiserte sykepleiere og leger, samt tilgang på et online selvhjelpsprogram.

Programmet tar du på egenhånd eller med veiledning av sykepleier med spesialisering i kognitiv terapi. I tillegg kan Tryg Legehjelp også sette deg i kontakt med online psykolog eller gi henvisning til psykolog.

Slik fungerer det:

  • Du ringer Tryg Legehjelp på tlf. 55179009 og får snakke med en fagutdannet helsearbeider. Hvis sykepleier mener at veiledet selvhjelp bør forsøkes, vil du bli oppringt av sykepleier med erfaring fra kognitiv terapi.

  • Du får oppfølgingen gjennom en ukentlig samtale på 30 minutter i seks uker, samtidig som du jobber deg gjennom et online selvhjelpsprogram.

  • Dersom du trenger hjelp til å fullføre programmet vil sykepleier og eventuelt lege bidra med støtte og faglig veiledning.

- Erfaringsmessig vil 50 prosent av de som trenger hjelp gjennomføre online-programmet på egenhånd og ha god sjanse til å bli betraktelig friskere enn før programmet startet, sier sykepleier Hilde Breivik hos Tryg Legehjelp.

Vær føre var – ta tak i problemene før de blir alvorlig

- Flere unge sliter med ulike grader av psykiske problemer som hemmer dem i hverdagen. Ikke alle får hjelp, og ikke alle vet hvor de skal spørre. Mange sliter med milde til moderate psykiske problemer, som ulike grader av angst, depresjon, søvnproblemer, stress og andre reaksjoner, forteller Breivik.

- Tryg Legehjelp med psykisk helsehjelp er et lavterskeltilbud og skal være en hjelp for deg som er studentmedlem i NITO. Du skal få rask og effektiv hjelp før problemene blir alvorlige og akutte, sier hun.

Breivik påpeker at dette er et behandlingstilbud kun for milde til moderate psykiske symptomer. For pasienter med sterkere symptomtrykk tilbyr vi online-psykolog eller anbefaling av offentlige tilbud. Men det koster penger dersom en ikke har noen form for behandlingsforsikring, sier hun. 

Tryg Legehjelp betjenes av helsepersonell som har taushetsplikt. Ingen opplysninger gis videre. Online-programmet for psykisk helsehjelp utføres anonymt og sikkert over nettet.

Du må selv aktivere Tryg Legehjelp på Min side hos Tryg før du kan bruke tilbudet.

Tryg Legehjelp med psykisk helsehjelp inkludert i ditt studentmedlemskap

legehjelp student.jpg

Ring 55179009 og kom i direkte kontakt med godt kvalifiserte sykepleiere

NITO-medlemmer får hjelp av sykepleiere og leger ved behov, 24 timer i døgnet, også når du er i utlandet. Tjenesten er kostnadsfri.

  • Få resept på medisiner, korte sykemeldinger og henvisning til spesialist
  • Spar tid og penger ved å unngå unødige legebesøk
  • Ektefelle/samboer og hjemmeboende barn kan også ringe og få hjelp
  • Online selvhjelpsprogram for studenter med veiledning og oppfølging av en kognitiv terapeut

Tryg Legehjelp må aktiveres på Min side hos Tryg. Gjør det nå - du vet ikke når du trenger hjelp.

Les mer og aktiver Tryg Legehjelp på Tryg.no

NB! Har du vært innlogget på Min side hos Tryg tidligere, er tjenesten allerede aktivert.