Vinnerlaget.jpg
Stakk av med seieren: William Aga, Noah Lee, Gjermund Bjørnstad, Alexander Brackenbury, Brook Gebremedhin.

Torsdag 9. februar kom dommen for hvem som skulle stikke av med seieren i NITOs innovasjonskonkurranse. I flere uker har ti lag med NITO-studenter fra hele landet jobbet med å finne teknologiske og innovative løsninger til en resirkuleringscontainer i Dar es Salaam, Tanzania. 

- Det har vært en intens konkurranse. Vi har lært mye om prosjektarbeid, struktur og kreative prosesser. Nå blir det utrolig gøy å gjennomføre opplegget vårt i Dar es Salaam i Tanzania, sier maskiningeniørene William Aga, Noah Lee, Gjermund Bjørnstad, Alexander Brackenbury og Brook Gebremedhin fra NTNU.

messages_0.jpeg

Primærløsningen til vinnerne er å bygge takrenner og rør av resirkulert plast, som samler opp vann under regntiden. En pressmaskin er grunnpilaren i ideen, og vil også kunne produsere andre type produkter.

Vanskelig valg

Juryen medgir at det var vanskelige valg som måtte tas, da vinnerlaget skulle kåres. Men det ble altså maskiningeniørene som stakk av med seieren.

- Juryens avgjørelse falt til slutt på Team Duraq fra NTNU Trondheim. Laget har satt seg grundig inn i utfordringer som omhandler tilgang på vann og sanitærforhold.

Løsningen vil kunne forbruke mye plast, som også er et mål i seg selv.

- Juryen er imponert over vinnerlagets jobb med å sette seg grundig inn i lokale utfordringer. Lagets løsningsforslag vil kunne dekke mange basisbehov relatert til oppsamling av vann, rydde store mengder plast og skape lokale arbeidsplasser.

Foto NITO Bjarne Krogstad-6.jpg
Ria Sharma, Vegard Arnesen Mytting, Parisha Adhikari og Anne Marie Grüner nådde ikke helt opp, men ble hedret med fin premie uansett.

Juryen for NITOs innovasjonskonkurranse besto av representanter fra Tanzania Explorer, Tryg, Ingeniører uten grenser og NITO.

Ønsker studentene lykke til

NITOs president, Trond Markussen, setter pris på det store engasjementet til studentene.

- Ingeniører og teknologer spiller en viktig rolle i å løse dagens og framtidas utfordringer. Vi ser her kreativ evne til å tenke utenfor boksen. Det er ingen tvil om at disse unge ingeniørene har en avgjørende rolle å spille i å forme framtida, og det er tydelig at mange av dem har gjort en fremragende jobb. 

- Jeg ønsker disse lykke til videre i Tanzania, sier han.

Trond-Markussen.jpg
NITO-president Trond Markussen.