Gå til innhold
Mann som jobber på en PC
< Kurs og arrangementer

Introduksjon til Microsoft Graph API

Microsoft Graph API er et RESTful web-API som gir deg tilgang til ressurser i Microsoft Cloud-tjenester. Bli med på en introduksjon under et gratis lunsjwebinar.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler

Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema

Loading

Arbeidsgiver

Loading

Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Loading* Påkrevd felt

Ved hjelp av Microsoft Graph API kan vi skrive egne applikasjoner som drar nytte av alle dataene vi har i Microsoft 365 universet. E-post integrasjon, kalenderapplikasjoner, fil- og dokumentstyring, administrasjon av kontakter og generell analyse og rapportering er noen av feltene man kan utforske.

I dette webinaret viser vi hvordan vi kan komme i gang med MS Graph og du vil forhåpentligvis sitte igjen med inspirasjon, og noen ideer om hvordan du kan gå videre om du vil lære å bruke dette verktøyet på en god måte.

Agenda

1) Hva er et RESTful web-API
2) Hvordan bruke et API i Python
3) Opprette kontakt med MS Graph
4) Spørsmål og svar

Viktig info om Microsoft konto

For å få fullt utbytte av webinaret anbefales det at man oppretter en konto hos Microsoft. Mange har gjerne en konto i arbeidssammenheng, men det anbefales å bruke en privat konto til testing i forbindelse med webinaret. Gratis personlig konto kan opprettes på https://live.com ved å klikke på ‘Opprett en gratis konto’.

Om Fagnettverk Python

Dette nettverket med Python-interesserte NITO-medlemmer er helt i startgropen, og vi søker nå å finne vår struktur. Korte lunsj-webinarer som dette er en måte å møte medlemmenes behov på en konkret måte.

Kunne du tenke deg å være med på å bygge opp et nytt faglig miljø med fokus på sparring og deling av kompetanse? Ta kontakt med sekretær Raymond Kristiansen (raymond.m.kristiansen@nito.no / 90405425) eller meld din interesse under dette webinaret.

Python-nettverket er ett av NITO sine faglige nettverk som er med i BETA-testingen av NITO Puls, som etter hvert vil bli en kommunikasjonsplattform for alle NITO sine forskjellige faglige nettverk. Hvis du er NITO-medlem og interessert i Python, kan du registrere deg gratis på Puls og melde deg inn i Python-gruppen, hvor det i dag er over 60 andre medlemmer. 

 

Kursholder

Kristian Botnen har jobbet med IT på Universitetet i Bergen i over 10 år, hvor mye av fokuset har vært på å forenkle og automatisere arbeidsoppgaver ved hjelp av blant annet Python.