Gå til innhold
Tillitsvalgtsamling NITO Øst 2022
< Kurs og arrangementer

Regional tillitsvalgtssamling Øst

På høstens tillitsvalgtsamling får du møte tillitsvalgte fra alle sektorer - fra Dovre i nord til Halden i sør. Her får du dermed unike muligheter til å knytte nettverk og utveksle erfaringer med tillitsvalgte - både de du kjenner og de du ikke har truffet før.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler

Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema

Loading

Arbeidsgiver

Loading

Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Loading

Aktiviteter

onsdag 25.09.2024 11:00-15:00

Jeg vil gjerne ha rom fra 25. til 26. september

onsdag 25.09.2024 20:00-22:30
* Påkrevd felt

Sammen med fagpersoner fra NITO vil vi sette sentrale lønns- og tariffspørsmål på dagsorden. I tillegg vil vi legge til rette for gode diskusjoner og nyttig erfaringsdeling tillitsvalgte i mellom. Kombinert med sosiale aktiviteter og god mat, kan vi love en nyttig og hyggelig samling.

Amerikansk armageddon

Vi har vært så heldige å få hanket inn Thomas Seltzer Han skal holde foredraget Amerikansk armageddon. Her forteller han om landet han kjenner så godt og elsker så høyt; om hvorfor han så Trumps seier i 2016 og stormingen av kongressen i 2021 komme, og hvor han ser sitt fedreland USA og det amerikanske prosjektet gå videre. Det er ingen lystig fortelling, men desto viktigere pensum for enhver nordmann som gjerne vil forstå dette merkelige landet i vest vi alle trodde vi kjente så godt. Thomas bruker forsommeren i Amerika, kanskje har han noen helt ferske betraktninger rundt presidentvalget som kommer høsten 2024?

Foredraget understreker viktigheten av hvorfor trepartssamarbeidet er vesentlig for at vi i Norge ikke har det som i USA.

Detaljert program kommer senere, men det legges opp til felles program dag en og inndeling i sektorvise møter på dag to. Dag to vil avsluttes i plenum.

Praktisk info

  • Registrering 25.9 kl 11.00
  • Programstart kl 11.30
  • Programslutt 26.9 kl 15.00

Ta gjerne med deg hele bedriftsgruppestyret og bli oppdatert på nyttig informasjon og verktøy dere har bruk for som tillitsvalgte.

Thomas Seltzer  er en av Norges mest respekterte programledere og kjent fra seersuksessen «UXA – Thomas Seltzers Amerika» på NRK, hvor han besøker sitt første hjemland for å finne ut hva som har skjedd med det.Serien er en avnorsk fjernsyns mest sette dokumentarserier de siste årene.

thomas seltzer.jpgHan har i 10 sesonger vært på lufta med det popkulturelle humorprogrammet Trygdekontoret og vunnet Gullruten 3 ganger.

Rett til fri? Hjemmel om permisjon for tillitsvalgtkurs

Privat

Det følger av hovedavtalene mellom NITO har med både NHO, Virke og Finans Norge at de tillitsvalgte i rimelig utstrekning skal gis tjenestefri for å delta på tillitsvalgtopplæring.

Stat

Det følger av hovedavtalen i staten § 39 nr. 2 at tillitsvalgte ikke uten tvingende grunn skal nektes tjenestefri med lønn for å delta på tillitsvalgtkurs og konferanser.

Det samme gjelder når denne type kurs/konferanse arrangeres av studieorganisasjoner som utfører oppdrag for en hovedsammenslutning.

Se for øvrig hovedavtalens § 38-40.

Kommune KS

Det følger av hovedavtalens §3-6 at de tillitsvalgte har rett til opplæring som har betydning for dere funksjon som tillitsvalgt. og at slik opplæring gir permisjon med hel eller delvis lønn.

Oslo kommune

De tillitsvalgtes og arbeidsgivers gjensidige rettigheter og plikter følger av Hovedavtalen og andre tariffavtaler inngått mellom Oslo kommune og arbeidstakerorganisasjonene kap. 3. Se særlig §16 som regulerer de tillitsvalgtes arbeidsvilkår, herunder rett til permisjon med lønn.

Mer om avtaler og overenskomster i Oslo kommune

SAN / Spekter

Det følger av hovedavtalen mellom SAN og Spekter § 52 at tillitsvalgte ikke uten tvingende grunn skal nektes tjenestefri når de skal delta på tillitsvalgtkurs eller konferanser i regi av egen forening.

Dersom du blir trukket i lønn når du er på tillitsvalgtkurs hos NITO, dekker vi tapt arbeidsfortjeneste.