- Det er viktig å kunne støtte seg på en organisasjon når du er arbeidstaker. Opplever man endringer på arbeidsplassen står man godt skodd. For meg er NITO en avgjørende part og en støttespiller i arbeidslivet, sier Saers.

- Også vår arbeidsgiver, NORCE (Norwegian Research Centre) støtter opp om medlemskap i en fagorganisasjon. Det er med på å sikre ryddige forhold, legger han til.

NITO-medlemmer har Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer i ryggen. Les mer om dine medlemsfordeler her.

Droner fra A til Å

På NORCE lever Saers og hans nær 800 kollegaer av blant annet å forske på og utvikle droneteknologi. Selv har han den klingende tittelen flight operations manager, eller operativ leder drone på godt norsk.

- Vi er det selskapet som er størst på droneteknologi i Norge. Vi var også verdens første droneoperatør som har flydd både på Sydpolen og Nordpolen. Man opplever mye og blir utfordra hver dag både i team og personlig.

- Å få jobbe med så mange kunnskapsrike mennesker både i Norge og i utlandet er et privilegium, sier Saers.

Mener droner er framtida

En undersøkelse gjort av Opinion i 2019 for droneorganisasjonen UAS Norway viser at 460.000 nordmenn eier en drone. Saers sier seg enig i at verden blir stadig mer omfatta av teknologi og droner blir en større del av hverdagen til mange.

- Vi ser at Norsk teknologiindustri klarer å posisjonere seg internasjonalt til krevende kunder. De droneingeniørene som utdannes i Norge får framtidsretta jobber både i Norge og internasjonalt.

Saers mener derfor at å videreutvikle droneingeniøren som merkevare er viktig. Han viser blant annet til at UiT Norges arktiske universitet tilbyr droneteknologi som et utdanningsløp.

- Skal vi holde Norge i gang trenger vi ingeniører. Enten de bygger teknologi, eller er med på forskning spiller de en viktig rolle for framtida vår, avslutter han.

Les også: Må jeg forsikre drona mi?