Einar Vaage.JPG- Er du pollenallergiker og NITO-medlem, er det enklere å få hjelp enn du kanskje tror, sier Jan Einar Vaage (bildet). Han er lege og grunnlegger av tjenesten Tryg Legehjelp.

- Du trenger ikke å dra til fastlegen for å få resept på allergidempende tabletter og nesespray. Ring Tryg Legehjelp på telefon 55179009, så får du raskt hjelpen du trenger, sier han.

Aktiver Tryg Legehjelp på tryg.no

Tryg Legehjelp er inkludert i medlemskapet i NITO, og tjenesten gjelder også ektefelle/samboer og hjemmeboende barn av NITO-medlemmet.

Ikke vent med å bestille årets allergimedisin

Hovedsesongen for rennene øyne og snufsende nese er i overgangen mellom vinter og vår. I år med mild senvinter og tidlig vår starter sesongen tidligere enn år med en lengre vinter. Her er Vaage’s tips til pollensesongen:

 1. Vær føre var, sørg for å være forberedt. Det blir fort veldig plagsomt for dem som er rammet av pollenallergi.

 2. Ikke la "pollenallergiangrepet" komme som et sjokk. Du vet at det kommer hver vår.

 3. Sjekk pollenvarselet. Sørg for å ha allergimedisinene i hus. 

 4. Allergimedisiner er også forebyggende. Kom i gang med både tabletter eller mikstur og kortisonholdig nesespray minst én uke før spredning av pollen.

 5. Om du ikke kommer i gang i tide, så ikke fortvil. Medisinene gir heldigvis effekt allerede samme dag. - Husk at medisinene skal tas regelmessig.

 6. Øyeplager er ofte de første symptomene på at pollensesongen er rundt hjørnet. Husk, bruker du øyedråper skal disse kun brukes etter at symptomene har oppstått.

Pollen + eksamen = dårlig kombinasjon

Er du student og skal ha eksamen bør du passe på å være forberedt, ikke bare på pensum men også på pollen. Ikke vent til eksamenstiden med å få tak i medisiner. Er du NITO-medlem og blir syk i eksamensperioden kan du også få sykemelding fra Tryg Legehjelp. 

Hvordan minske plagene ved pollenallergi 

 • Ha vinduer og dører mest mulig lukket i pollensesongen.
 • Når du kommer inn utenfra; ha yttertøy i et eget skap i gangen og vask hender (gjerne hår og ansikt også). Dette for å unngå at pollen fester seg på møbler, gulv og interiør.
 • Sjekk pollenvarselet, er det meldt kraftig pollenspredning bør du vente med lufting til etter at solen har gått ned.
 • Dusj før du legger deg, skift sengetøy oftere enn vanlig, spesielt putevar.
 • Har du husdyr; børst pelsen på dyrene regelmessig.

Tryg Legehjelp for alle NITO-medlemmer

Sykepleier.jpg

NITO-medlemmer får hjelp av sykepleiere og leger ved behov, 24 timer i døgnet i Norge og i utlandet. Tjenesten er kostnadsfri.

 • Få resept, sykemelding og henvisning til spesialist når det ikke stilles krav til fysisk konsultasjon. 
 • Spar tid og penger ved unødige legebesøk
 • Gjelder for hele familien

Aktiver Tryg Legehjelp slik at den er klar til bruk. Merk at Tryg Legehjelp kun gir resepter, sykemelding og henvisning til spesialist når dette er medisinsk riktig.

Aktiver Tryg Legehjelp på tryg.no

Ring 55179009 og kom i direkte kontakt med godt kvalifiserte sykepleiere

Pollenallergi og jobb

Hør NITOs HR-medarbeider om pollenallergi og jobbhverdag, samt se LHL Astma og allergi sine 12 tips mot pollenplager.