Jan Einar Vaage foto Tryg.JPG

- Har du alvorlig pollenallergi opplever du at enkelte dager rett og slett blir ødelagt når pollensesongen står på som verst. Det renner fra både nese og øyne. Er du pollenallergiker og NITO-medlem, er det enklere å få hjelp enn du kanskje tror, sier Jan Einar Vaage (bildet). Han er lege og grunnlegger av tjenesten Tryg Legehjelp.

- Du trenger ikke å dra til fastlegen for å få resept på allergidempende tabletter og nesespray. Ring Tryg Legehjelp, så får du raskt hjelpen du trenger, sier han.

Tryg Legehjelp er inkludert i medlemskapet i NITO, og tjenesten gjelder også ektefelle/samboer og hjemmeboende barn av NITO-medlemmet.

Tryg Legehjelp for alle NITO-medlemmer

Sykepleier.jpg

NITO-medlemmer får hjelp av sykepleiere og leger ved behov, 24 timer i døgnet i Norge og i utlandet. Tjenesten er kostnadsfri.

  • Få resept, sykemelding og henvisning til spesialist
  • Spar tid og penger ved unødige legebesøk
  • Gjelder for hele familien

Aktiver Tryg Legehjelp slik at den er klar til bruk. 

Aktiver Tryg Legehjelp på tryg.no

Ring 55179009 og kom i direkte kontakt med godt kvalifiserte sykepleiere

Gjør pollensesongen mindre plagsom: Legens fem tips om pollenallergi 

  1. Sørg for at vinduer og dører er mest mulig lukket i pollensesongen.

  2. Når du kommer inn utenfra; ha yttertøy i et eget skap i gangen og vask hender (gjerne hår og ansikt også). Dette for å unngå at pollen fester seg på møbler, gulv og interiør.

  3. Sjekk pollenvarselet, er det meldt kraftig pollenspredning bør du vente med lufting til etter at solen har gått ned.

  4. Dusj før du legger deg, skift sengetøy oftere enn vanlig, spesielt putevar.

  5. Har du husdyr; børst pelsen regelmessig.

Ikke vent for lenge med å bestille årets allergimedisin

Sesongen for rennene øyne og snufsende nese er i overgangen mellom vinter og vår. I år med mild senvinter og tidlig vår starter sesongen tidligere enn år med en lenger vinter.

- Vær føre var, sørg for å være forberedt. Det blir fort veldig plagsomt for dem som er rammet av pollenallergi, forteller Vaage.

-  Ikke la "pollenallergiangrepet" komme som et sjokk. Du vet gjerne at dette er noe som kommer hver vår, sier Vaage.

- Sjekk pollenvarselet. Sørg for å ha allergimedisinene i hus. 

- Det som er viktig å tenke på før allergisesongen setter i gang er at allergimedisiner også virker forebyggende. Kom i gang med både tabletter eller mikstur og kortisonholdig nesespray minst én uke før spredning av pollen.

- Om du ikke kommer i gang i tide, så ikke fortvil. Medisinene gir heldigvis effekt allerede samme dag, sier Vaage. - Husk at medisinene skal tas regelmessig.

- Øyeplager er ofte de første symptomene på at pollensesongen er rundt hjørnet. Det er viktig å påpeke at dersom du bruker øyedråper så skal du bruke disse kun etter at symptomene har oppstått, understreker legen.

Pollenallergi og jobb

Hør NITOs HR-medarbeider om pollenallergi og jobbhverdag, samt se LHL Astma og allergi sine 12 tips mot pollenplager.