Gå til innhold
Bjørkepollen og allergimedisiner
Medlemsfordeler

Hjelp, jeg har pollenallergi – hvordan få resept raskt på allergimedisin?

Som pollenallergiker og NITO-medlem, er ikke dette noe problem. Resept på pollenallergimedisin er kun en telefonsamtale unna. Tryg Legehjelp er inkludert i NITO-medlemskapet ditt. Du får lege- eller annen kvalifisert helsehjelp hele døgnet, 365 dager i året. Se legens fem tips om pollenallergi.

- Har du alvorlig pollenallergi opplever du at enkelte dager rett og slett blir ødelagt når pollensesongen står på som verst. Det renner fra både nese og øyne. Er du pollenallergiker og NITO-medlem, er det enklere å få hjelp enn du kanskje tror, sier Jan Einar Vaage. Han er lege og grunnlegger av tjenesten Tryg Legehjelp.

- Du trenger ikke å stå i kø hos fastlegen for å få resept på allergidempende tabletter og nesespray. Ring oss så får du raskt hjelpen du trenger, sier han.

Tryg Legehjelp er inkludert i medlemskapet i NITO, og tjenesten gjelder også samboer og hjemmeboende barn av NITO-medlemmet.

Pollenallergikere kan få utvidet eksamenstid – Tryg Legehjelp kan hjelpe deg med legeattest

- Er du plaget av allergi og skal ha eksamen? Tryg Legehjelp kan gi deg legeattesten du trenger for å søke om utvidet eksamestid, sier Vaage. - Sjekk med studieadministrasjonen hvilke regler som gjelder på ditt studiested. 

Tryg Legehjelp inkludert i ditt NITO-medlemskap

Ring 55179009 og kom i direkte kontakt med godt kvalifiserte sykepleiere

NITO-medlemmer får hjelp av sykepleiere og leger ved behov, 24 timer i døgnet, også når du er i utlandet. Tjenesten er kostnadsfri.

 • Få resept på medisiner, korte sykemeldinger og henvisning til spesialist
 • Spar tid og penger ved å unngå unødige legebesøk
 • Ektefelle/samboer og hjemmeboende barn kan også ringe og få hjelp

Tryg Legehjelp må aktiveres på Min side hos Tryg. Gjør det nå - du vet ikke når du trenger hjelp.

aktiver Tryg Legehjelp på tryg.no

NB! Har du vært innlogget på Min side hos Tryg tidligere, er tjenesten allerede aktivert.

Gjør pollensesongen mindre plagsom: Legens fem tips om pollenallergi 

 1. Sørg for at vinduer og dører er mest mulig lukket i pollensesongen.

 2. Når du kommer inn utenfra; ha yttertøy i et eget skap i gangen og vask hender (gjerne hår og ansikt også). Dette for å unngå at pollen fester seg på møbler, gulv og interiør.

 3. Sjekk pollenvarselet, er det meldt kraftig pollenspredning bør du vente med lufting til etter at solen har gått ned.

 4. Dusj før du legger deg, skift sengetøy oftere enn vanlig, spesielt putevar.

 5. Har du husdyr; børst pelsen regelmessig

Ikke vent for lenge med å bestille årets allergimedisin

Sesongen for rennene øyne og snufsende nese er i overgangen mellom vinter og vår. I år med mild senvinter og tidlig vår starter sesongen tidligere enn år med en lenger vinter.

- Vær føre var, sørg for å være forberedt. Det blir fort veldig plagsomt for dem som er rammet av pollenallergi, forteller Vaage.

-  Ikke la "pollenallergiangrepet" komme som et sjokk. Du vet gjerne at dette er noe som kommer hver vår, sier Vaage.

- Sjekk pollenvarselet. Det finnes en app du kan ha på din mobil som viser deg hvordan spredningen er ventet der du er. Sørg for å ha allergimedisinene i hus.

Dagens Pollenvarsel 

- Det som er viktig å tenke på før allergisesongen setter i gang er at allergimedisiner også virker forebyggende. Kom i gang med både tabletter eller mikstur og kortisonholdig nesespray minst én uke før spredning av pollen.

- Om du ikke kommer i gang i tide, så ikke fortvil. Medisinene gir heldigvis effekt allerede samme dag, sier Vaage. - Husk at medisinene skal tas regelmessig.

- Øyeplager er ofte de første symptomene på at pollensesongen er rundt hjørnet. Det er viktig å påpeke at dersom du bruker øyedråper så skal du bruke disse kun etter at symptomene har oppstått, understreker legen.

Pollenallergi og jobb

Hør NITOs HR-medarbeider om pollenallergi og jobbhverdag, samt se LHL Astma og allergi sine 12 tips mot pollenplager.

30 prosent rabatt på forsikring

Få god forsikring til god pris. Allerede fra første private skadeforsikring får du 30 prosent rabatt hos Tryg, og får deres fordelsprogram Tryg Pluss med:

 • Tryg Omsorg - ti timer gratis psykologhjelp
 • Tryg Bolighjelp
 • Tryg ID

30 prosent på private skadeforsikringer

Er du riktig forsikret? Få en gjennomgang av dine forsikringer

Opplysningene du registrerer lagres og benyttes kun for at NITO eller Tryg Forsikring kan følge opp din henvendelse. Se NITOs personvernerklæring for mer informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger.

NITOs forsikringssenter

Forsikringssenter_smalt.jpg

Gå ikke glipp av dine medlemsfordeler

Sjekk dine samtykker

Publisert: Sist oppdatert: