Hurtigtaster er en velsignelse for mange. Du sparer tid, forebygger belastningsskader og effektiviserer bruken av programmene dine. Er du flink til å innarbeide tastene i hverdagen din, forenkles og effektiviseres arbeidet. 

MS Project-ekspert Stein Milward deler sine fire favoritthurtigtaster med oss. 

  1. Rediger aktivitetsnavn: velg cellen og trykk "F2".  Mange dobbeltklikker direkte i cellen og får opp en dialogboks i stedet for å redigere direkte, raskt og enkelt rett i cellen. Med denne hurtigtasten sparer du mye tid, og får mye lettere redigert aktivitetens navn.  
  2. Sett inn ny aktivitet i planen: Merk ID nr. der du vil ha den nye aktiviteten og trykk "INSERT" for å sette inn. 
  3. Slett en hel fase/aktivitet: Merk ID nr. og trykk "DELETE". 
  4. Naviger til en ID: Trykk "F5", skriv inn ID og trykk "ENTER".  

Med disse hurtigtastene unngår du å bruke dialogbokser som inneholder utallige felt som du aldri kommer til å bruke. Det er tidkrevende å skrive tidskoding, bruke koblinger og mange andre funksjoner. På denne måten forholder du deg i hovedsak til det du faktisk bruker i hverdagen.