Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Prosjekteierstyring

Som prosjekteier skal du prioritere riktige prosjekter og sørge for gode resultater. Lær om prinsippene bak god prosjekteierstyring.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler

Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema

Loading

Arbeidsgiver

Loading

Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Loading

Faktura sendes til

Fakturaadresse

Annen fakturamottaker

Loading
* Påkrevd felt

I nettkurset lærer du hva prosjekteierstyring er, om prinsippene som ligger bak og hvordan utøve god prosjekteierstyring i praksis.

Hvorfor er prosjekteierstyring viktig?

De fleste virksomheter har organisasjonskart som beskriver hvem som er ansvarlig for driftsoppgaver og resultater i de ulike organisatoriske enheter. Prosjekteierstyring betyr at vi innfører et liknende rammeverk for prosjekter. Prosjekter, på samme måte som driftsoppgaver, har behov for entydige og repeterbare prosesser med tilhørende tydelige roller, ansvar, myndighet og beslutningsveier.

Prosjekter er viktige for de fleste virksomheter, enten i form av leveranser til kunder eller til endring og utvikling internt. Det er avgjørende at vi har kontroll over prosjektporteføljen, at prosjekter lykkes og at vi evner å realisere de ønskede gevinster, hver gang. God prosjekteierstyring bidrar til dette og sørger for at du unngår de typiske fallgruvene; uklare mål, urealistiske tidsfrister og mangel på ressurser - for å nevne noen.

Kursinnhold

Du vil lære om:

  • Prosjekter, prosjektledelse og prosjekteierstyring
  • Prosjektorganisering og samspill med linjeorganisasjon
  • Roller, ansvar og myndighet i linjen og i prosjekt
  • Prosjektmandatet: hensikt og innhold
  • Prosjektmodellen med faser, aktiviteter, beslutningspunkter og roller og ansvar
  • Suksesskriterier for vellykkede prosjekter

Gjennomføringtid og praktisk informasjon

Kurset består av ni leksjoner som tar utgangspunkt i tematikken ovenfor. Du får se videoer, bryne deg på oppgaver  og svare på spørsmål som hjelper deg til å reflektere over hvordan du kan lykkes med prosjekter i din virksomhet. Estimert gjennomføringstid er ca. 2-3 timer.

Du får tilgang til kurset innen to virkedager og har full tilgang til kurset i tolv måneder. Dette er en fordel ettersom det gir deg mulighet til å repetere innholdet i kurset, samtidig som du implementerer det i din jobbhverdag. 

Kurset er fundamentert på følgende standarder i prosjektledelse: PMI’s «A Guide to the Project Management Body of Knowledge», «Styring av vellykkede prosjekter med PRINCE2» og ISO 21500 «Guidance on Project Management». 

Hos NITO får du kursbevis 

Når du har fullført kurset får du tilsendt kursbevis som beskriver hva du har lært i kurset. Kursbeviset kan deles på LinkedIn hvis ønskelig. 

Frida Basma

Frida Basma

Rådgiver

Avbestillingsregler for nettkurs

Kostnadsfri avbestilling er mulig fram til tilgang er sendt til deltaker. Etter at tilgang er sendt må deltaker betale full avgift ved avbestilling. 

Har du innspill til kurs? Send en mail til

Kurs innen prosjektledelse