Kake, gaver og tale fra NITOs visepresident. Det var god stemning da NITOs medlemmer ved Grue kommune samlet seg for å feire at det var Gintare Barista som ble medlem nummer 100.000 i Norges ingeniør- og teknologorganisasjon.

- Her i Grue er dere litt kjerringa mot strømmen. Der andre kommuner sliter, har dere klart å være en attraktiv arbeidsgiver og satset på ingeniører. Det er svært gledelig og ikke minst viktig for videre drift og rekruttering.

- Å runde 100.000 er en milepæl. Velkommen til Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer, gratulerte visepresident Kjetil Lein med.

Gintare Barista NITO sekk.jpg
Gintare Barista fikk en sekk full av NITO-goder, som kommer godt med i både arbeidslivet og på fritiden.

Meldte overgang til NITO

I Grue jobber Barista med eiendomsskatt og eiendomsoverdragelse, vann, avløp og renovasjon. 

- Jenny Thorkildsen som er NITO-tillitsvalgt her, var på meg ganske lenge og fortalte om viktigheten av det å være en del av NITO-fellesskapet, sier Barista.

- På en god måte, legger hun raskt til.

Da Barista, sammen med kollega Zwestin Welfry meldte seg inn i NITOs bedriftsgruppe ble de seks NITO-medlemmer på arbeidsplassen.

Jenny P A Thorkildsen Gintare Barista.jpg
Gintare Barista og tillitsvalgt ved Grue kommune, Jenny Thorkildsen.

Mener det burde være en selvfølge å være fagorganisert

Ved å ha en bedriftsgruppe får dere mulighet til å påvirke utviklingen av egen arbeidsplass og lønnsutviklingen for medlemmene.

I usikre tider er det svært ofte avgjørende å være i et felleskap. Da er det godt ha den støtten, tryggheten og sikkerheten i ryggen som NITO gir til sine medlemmer.

- Det handler om tilhørighet, trygghet og et fagmiljø å støtte seg på. Vi har innboforsikring for hus og hytte, forsikrer bilen og kanskje kjæledyra. Men hva med å forsikre deg selv i arbeidslivet, spør Barista. 

- Det burde være en selvfølge å være fagorganisert, poengterer hun.

Gintare Barista.jpg
Som NITO-medlem har Gintare Barista all grunn til å smile.