Nasa.jpg
Studentene som vant tur til NASA i 2022. Fra venstre: Kristin Solberg, Sara Johnsen, Laura Møvik og Emanuela Tran.

Vil du bli med på årets tur i 2023? Få informasjon om hvordan du kan vinne tur til NASA.

Fristen for å melde seg på konkurransen var 27. februar.

Hva vinner du? En ukes tur til Houston (siste uken i april) sammen med tre andre jenter. I Houston deltar dere på et skreddersydd opplegg der alle kostnader dekkes av NHO og NITO.

Minner for livet

Laura Møvik er studentmedlem i NITO og var en av vinnerne som fikk reise til NASA i 2022.

- Jeg er så takknemlig for opplevelsen og alle folkene jeg møtte på turen. Det beste var å møte alle astronautene, spesielt Jasmin Moghbeli og Sunita Williams. De fortalte om veien til rommet, sier Møvik.

Bilde3.jpg

Møvik anbefaler jenter og kvinner som tar en utdanning knyttet til teknologi, enten på fagskole eller universitet/høgskole til å melde seg på årets konkurranse.

- Dette er en mulighet du ikke kan gå glipp av. Finn fram kamera og svar på følgende spørsmål: Hvorfor tenker du det er nødvendig med mer mangfold og bedre kjønnsbalanse innenfor teknologi?

Bilde2.jpg

Viktig med gode rollemodeller

Hun påpeker at kvinner er underrepresentert i romindustrien og i ingeniøryrket.

-  Det er viktig at alle kjønn er representert når ny teknologi utvikles. Dersom det kun er menn som utvikler teknologien, er det stor sannsynlighet for at den kun blir tilpasset menn.

For tiden tar hun en master i kybernetikk og robotikk ved UiB. Hun gikk TAF (generell studiekompetanse og fordypning i tekniske fag) på videregående skole og har fagbrev.

- Jeg vil oppfordre alle unge til å ikke være redde for å feile. Man trenger ingen forkunnskaper for å lykkes, man kommer langt med å være nysgjerrig og motivert, avslutter hun.

Jenter og teknologi er et samarbeidsprosjekt mellom NHO, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering og NITO.