Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Bedriftsinternt kurs i sirkulær økonomi

Lær hvordan din bedrift kan ta i bruk sirkulære løsninger for å møte fremtidens utfordringer. NITO og eksperter fra Circular Norway skreddersyr pakkeløsninger etter din virksomhet og bransje sitt behov.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler

Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema

Loading

Arbeidsgiver

Loading

Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Loading* Påkrevd felt

Vårt bedriftsinterne kurs gir deg valgmuligheter i kompetanseløftet, slik at du kan velge den kurspakken som passer best for din virksomhet. Enten det er en workshop eller foredrag for ledelsen, et foredrag for hele bedriften eller et fleksibelt nettkurs for alle ansatte – vi tilpasser løsningen for at dere skal kunne finne de optimale sirkulære løsningene for deres bedrift. Fleksibilitet er nøkkelen – et skreddersydd kurs som møter deres behov.

Sirkulære løsninger skreddersydd for din organisasjon og verdikjede

Ved å integrere sirkulære løsninger kan du som ingeniør eller teknolog spille en nøkkelrolle i å sikre at din bedrift er klar til å møte fremtidens krav som å blant annet innebærer å håndtere klima-, miljø-, energi- og råvarekrisene. Vi veileder deg gjennom identifiseringen av lineære risikoer og utforsker løsninger slik at produkter er basert på sirkulært design, skapt for fremtidens robuste verdikjeder innen din bransje.

Kursinnhold

Sirkulær økonomi omfatter mer enn resirkulering. Det innebærer å forstå hva «lineær risiko» er, betydningen av et sirkulært design og god innsikt i verdikjedene. Dette inkluderer digitalisering, automatisering, bærekraftige IT-løsninger, beregning, effektivisering, materialvalg, design og planlegging.

I en verden i endring, der nye krav fra kundene og nye regulatoriske krav kommer, står bedrifter overfor utfordringer som kan bli en spennende mulighetsreise eller en betydelig risiko.

Sentrale spørsmål som blir belyst i alle kurspakkene er:

 • Hvilke nye forretningsmodeller er viktige for din virksomhet og bransje?
 • Hvordan gå fra «teori om sirkulær økonomi» til «praktiske løsninger», basert på sirkulært design og forståelsen av robuste opp- og nedstrøms verdikjeder?
 • Har din virksomhet tatt hensyn til lineær risiko, som for eksempel regulatoriske endringer og økende knapphet på kritiske råvarer?
Kursinformasjon

Kurset holdes hos din bedrift på ønsket dato og tidspunkt som vi avtaler i forkant.

Kurspakker

NITO tilbyr i samarbeid med Circular Norway fire ulike kurspakker. Kurspakkene kan kombineres med Circular Norway sitt 3-timers fleksible nettkurs i sirkulær økonomi, for bedrifter som ønsker dette i forkant av foredrag eller workshops.

Kurspakke 1: Generelt webinar eller foredrag

 • Varighet 45 minutter
 • Tid for spørsmål
 • Din bransje blir uthevet som eksempel

Kurspakke 2: Halv-dags workshop

 • Varighet på 3-4 timer
 • Din bransje og avdeling/virksomhet blir benyttet i caseløsning
 • Diskusjon og kontekstualisering: fra teori til praksis

Kurspakke 3: Hel-dags workshop

 • Varighet på 7,5 timer
 • Grundig gjennomgang av sirkularitet for din bedrift, inkludert caseløsing
 • Vi kommer sammen frem til en liste av løsninger eller handlingspunkter

Kurspakke 4: Skreddersydd løsning med kombinasjon av kompetanseløsninger

 • Varighet avhenger av ønsket kompetansepakke. Ofte strekker timene seg over flere datoer.
 • Eksempler på ulike kompetanseløsninger som kan kombineres er webinar/foredrag, workshops og nettkurs

Se tre eksempler for skreddersydd pakkeløsning med f.eks analyse av din bedrift nedenfor.

Eksempel 1:

Eksempel 2:

Eksempel 3:

 

Ta nettkurset i kombinasjon med annen kurspakke

Vi anbefaler å ta nettkurset Introduksjon i sirkulær økonomi før en workshop, for optimalt utbytte av workshopen. Når kunnskap og begreper er bedre kjent, startes ofte workshopen på et «høyere nivå».

Nettkurset tar ca. 3 timer å gjennomføre, er praktisk rettet og kan gjennomføres i eget tempo. Det gir grunnleggende kompetanse i sirkulær økonomi og passer derfor for alle, uavhengig av nåværende kunnskapsnivå. Enten du er en leder, produktdesigner, maskiningeniør, IT-ansvarlig eller har ansvar for strategi og bærekraft, passer nettkurset for deg.

Nettkurset leveres i samarbeid med Circular Norway og bygger på fem moduler:

 1. Innføring i sirkulær økonomi
 2. Globale, europeiske og norske trender, lover og forskrifter
 3. Sirkulære forretningsmodeller og verdiskaping
 4. Muligheter og trusler i verdikjeden og lineær risiko
 5. Sirkulære partnerskap og kundeforhold

Hver modul tar ca. 30 minutter å gjennomføre, og er strukturert slik at de bygger på hverandre. De inneholder elementer som for eksempel flervalgsspørsmål, «drag-and-drop»-funksjoner og refleksjonsspørsmål.

Om Circular Norway

NITO har siden 2022 tilbudt alle sine medlemmer et kompetanseløft innen sirkulærøkonomi med Circular Norways nettkurs i sirkulær økonomi.

Circular Norway hjelper virksomheter med å utvikle sirkulære forretningsmodeller. Spesielt fokuserer de på å løse utfordringene knyttet til overforbruk og utvinning av råmaterialer i en verden preget av stadige endringer i politikk, reguleringer, teknologi og markeder. Deres spesialisering strekker seg gjennom hele verdikjeden og legger vekt på å fremme samarbeid mellom ulike aktører.

Circular Norway har bred erfaring med å tilby kompetansepakker innen sirkulær økonomi og kan vise til imponerende resultater, inkludert:

 • Arrangert hel- og halvdags workshops for næringshager og virksomheter. Et eksempel er en workshop for lokale aktører som grundig utforsket bruken av hydrogen i industriparker gjennom samarbeid og symbiose.
 • Analysert graden av sirkularitet blant teknologi- og IT-kunder ved hjelp av et sirkulært analyseverktøy, inkludert utvikling av gode retningslinjer for praktisk implementering av sirkulære løsninger.
 • Fungert som eksterne forelesere ved BI og NTNU.
 • Ledet workshops for kommunale og fylkesdekkende prosjekter.
 • Ledet Sirkulær Finanskoalisjon i samarbeid med WWF og Finansforbundet.
 • Fasilitert den Store Sirkulære Konferansen i Asker, og mye mer.

Prosjektleder Rebekka Kvalsund har vært ansvarlig for å utarbeide nettkurset som består av fem moduler.

Artikkel: Sirkulær økonomi er også for deg

Kurs innen miljø, klima og bygg