Gå til innhold
Skuespiller som står foran en tavle med ark flyvende rundt. Foto: Rogaland Teater
< Kurs og arrangementer

Teater: Roald Dahl´s Mathilda - the musical

Verdens minste heltinne - en musikalsuksess uten sidestykke.

Billettlink under

Billettbestilling til Matilda

I forbindelse med denne forestillingen arrangerer Rogaland-Teater en direkte scene diskusjon om oppdragelse 27.april med minister Kari Nessa Nordtun og Solveig Kloppen. Her har NITO Rogaland reservert noen billetter.

Live podcast - barneoppdragelse

Matilda handler om den lille, intelligente jenta – med overnaturlige evner – som dessverre er født inn i en helt fryktelig familie. Hun tilhører en av de svakeste gruppene i hele verden: barna. De som ikke har noe de skulle ha sagt og er bundet til de voksnes beslutninger og prisgitt normene de voksne har lagt. Det gjelder så sannelig også Matilda, som er dobbelt utsatt.

For den lille, modige og boklige Matilda er barn av sine foreldre, som er for selvopptatte og platte til å se hennes kvaliteter og fantastiske egenskaper. Hennes mor ville først ikke erkjenne at hun var gravid og var rasende da hun gikk glipp av en dansekonkurranse på grunn av fødselen. Og hennes far ble illsint da han fikk vite at han hadde fått en datter og ikke en sønn! Noe han fremdeles er harm over!

Å ta skjebnen i egne hender

Matilda innser derfor tidlig at hun ikke på noe tidspunkt vil oppleve et snev at kjærlighet verken fra sin halvkriminelle bilselgerfar eller sin skjønnhetssøkende mor. Så Matilda forsvinner inn i bøkenes fantasifulle verden og fordriver tiden på biblioteket i selskap med den omsorgsfulle/distré bibliotekaren Frk. Phelps.

Man skulle tro det ikke kunne bli verre, men så starter Matilda på skolen. Her regjerer den tyranniske rektoren Frk. Trunchbull, en gammel olympisk sleggekaster, som ofte benytter seg av et bur når elevene skal straffes. Men Matilda er ikke en jente som finner seg i urettferdighet og sammen med sine nye skolekamerater beslutter hun seg for å gjøre opprør.

Aldersgrense

Den skal tidlig krøkes som god krok skal bli, og ingenting gleder oss mer enn å skape gode barndomsminner for oppvoksende generasjoner. Men vi setter pris på at dere er obs på hvilken alder forestillingene våre anbefales for og husk at også babyer innbefattes av aldersgrensen. På den måten får både de små, de midt imellom og de store en god opplevelse i teatersalen.
På Matilda har vi satt anbefalt aldersgrense til 6 år.