avtalesjekk listebilde .jpg

Har du mottatt et jobbtilbud og skal se over arbeidsavtalen? Prøv avtalesjekken før du signerer.

Avtalesjekken tar deg trinnvis gjennom 17 viktige spørsmål om arbeidskontrakten din. Underveis får du råd om hva som skal og bør være med i avtalen, og hva du bør se nærmere på.

Prøv avtalesjekken (krever innlogging)

Spar tid

- Dette er en veldig grei måte å få en viss pekepinn på hvordan avtalen din er, sier Standal (bildet).

Isak 300x300.jpg

Han prøvde avtalesjekken før han takket ja til jobbtilbud i ella&il. Da kom han rett fra bachelorstudier i informasjonsteknologi og skulle ut i sin første fulltidsjobb.

- Er det noe i avtalen du er usikker på eller selv føler at skurrer litt, er avtalesjekken en rask måte å få svar på.

- Du får kanskje svar på det du lurer på, uten å måtte vente på at saken din skal behandles av NITO-advokatene. Dette er et nyttig verktøy som kan spare deg for tid, sier han.

- Som nyutdannet vet du kanskje ikke hva som er en bra pensjonsavtale eller hva reglene for arbeidstid, overtid og ferie er? Dette er regulert i loven og er regler som er svart på hvitt, da er det nyttig å bruke avtalesjekken.

Kanskje har du et forhandlingskort?

Avtalesjekken kan gi deg innsikt i hva du eventuelt bør forhandle om. Og du sikrer deg mot å signere på noe som ikke er gunstig.

- Jeg ville tatt avtalesjekken igjen, hvis jeg fikk et nytt kontraktsforslag fra nåværende arbeidsgiver eller tilbud om en ny jobb. Det er et fint sted å starte. Er det mer man lurer på er det veldig fint å ha NITO i ryggen, avslutter Standal.

Les mer: 

Arbeidsavtalen

Sju tips: Dette bør du sjekke før du signerer arbeidsavtalen

Negativ trend i arbeidsavtaler