Listebilde Andreas Moen med studenter på NTNU.jpg
NITOs pensjonsekspert Andreas Moen ber unge passe på. Her snakker han med studenter på NMBU i 2022.

Arbeidsgivere i privat sektor er pålagt å innbetale pensjon for den lønna du tjener, også for deltidsjobben eller sommerjobben. Prosentsatsen er på to til sju prosent av lønna. I en sommerjobb kan du ha spart opp alt fra noen hundre kroner til mange tusen i pensjon.

Andreas Moen er pensjonsekspert i NITO. Han er opptatt av at du som student eller ungt NITO-medlem skal få alle pengene som du har rett på.

- Når du slutter i sommerjobben eller deltidsjobben begynner pensjonsleverandørene å forsyne seg unødvendig godt av pengene, sier Moen.

Med dette mener han deres årlige gebyrer og prosentvise forvaltningshonorarer.

- Gebyrene kan utgjøre en stor del av hele pensjonen for deg som bare har noen tusen kroner opptjent, og pensjonen står i fare for å bli helt borte, forklarer han.  

- La pengene kose seg

- Disse pengene kunne i stedet fått en avkastning på mange ganger beløpet dersom de hadde fått kose seg i aksjemarkedet fram til du blir pensjonist. Det kan du sørge for!

Løsningen for mange NITO-medlemmer er å velge NITO Egen pensjonskonto.

- I denne avtalen har NITO forhandlet fram en løsning helt uten årlige gebyrer, og med markedsledende lave forvaltningshonorarer.  

- Jeg oppfordrer deg til å bruke medlemsfordelene i NITO. Det kan være veldig smart å flytte pensjonen, for å få mest mulig penger utbetalt som pensjonist, sier Moen.  

Flytt til NITO Egen pensjonskonto på storebrand.no