Naphaug brenner for å inspirere flere jenter til å velge teknologi- og realfag. 

- Det er et flertall av gutter som studerer ingeniørfag, men vi trenger både jenter og gutter til å utvikle ny teknologi, sier Naphaug.

Bli medlem i NITO

Medlemskapet for studenter koster 350 kroner for hele studieperioden, og gir deg mange medlemsfordeler.

Bli medlem nå

Løse klimakrisen

Naphaug forteller at hun har lenge vært interessert i matematikk og fysikk. Derfor ble en master innen vann- og miljøteknikk på NMBU et naturlig valg.

Ved siden av studiene er hun engasjert i studentlaget til Ingeniører Uten Grenser (IUG) ved NMBU, som jobber med å fremme ingeniørmessig bistand.   

- Etter endt studie ønsker jeg å jobbe internasjonalt og forbedre vannkvaliteten og løse forurensningsproblemene i verden, sier Naphaug. 

- Ta en ingeniørutdanning

Naphaug forteller at hun valgte ingeniørstudie fordi det åpner et hav av muligheter. 

- Du kan jobbe i offshore eller internasjonalt med store prosjekter. Du kan være med på byplanlegging og bestemme hvordan byene skal se ut. Du kan dra ut i rommet og forske på det store universet. Går man datavitenskap og programmering i tillegg, kan man være den neste til å lage fly som går på biogass.

Bilde1.jpg
Emilie Naphaug (fra venstre) sammen med medstudent Charlotte Trovaag på NITO-stand.

 

NITO gjør studiehverdagen morsom

NITO Studentene NMBU tilbyr medlemmene flere kurs og arrangementer i løpet av semesteret. Alt fra Excel-kurs til  cocktail-kurs.

- På NMBU arrangerer NITO lærerike og sosiale kurs og arrangementer. Jeg synes seminaret om bærekraftig mat i samarbeid med IUG var spennende, forteller Naphaug.

- CV- og jobbsøkerkurs er også nyttig å være med på, legger hun til. 

Les også: 

Vil utgjøre en forskjell med master i vann- og miljøteknikk

NITO-rapport: Grønn ingeniørkunst

Vi trenger flere jenter med på laget

Pangstart for Jenter og teknologi sin norgesturné