Det sier de ivrige ingeniørstudentene Dorthea Ting Arnø Sandvik fra Stavanger og Tommas Haukås Risanger fra Haugesund. De er to av veldig mange NITO-studenter som du kanskje har sett på stand for å verve andre studenter til å bli medlem i NITO

Tommas Haukås Risanger Dorthea Ting Arnø Sandvik web.JPG

Begge studerer energiteknologi ved Høyskolen i Bergen og sitter i lokalstyret. De kjenner på alvoret med tanke på klimaendringene og det å bidra med ny teknologi og nye bærekraftige løsninger.

- Ønsker du å skape et mer bærekraftig samfunn, bli ingeniør. Norge trenger ingeniører for omstilling og utvikling. Energi og teknologi er et framtidsrettet studium og vi anbefaler mange andre å velge dette studiet, sier Sandvik.  

- Jeg opplever at vi kan si at vi på en måte er potetene av ingeniørene, kanskje Mandelpoteter, sier Risanger og ler.

- Som poteter kan vi brukes til så mangt. Det er stor etterspørsel etter ingeniører i næringslivet. Vi er her og er snart klare til å bidra, sier han.   

- Gjennom energiteknologifaget er vi på en måte bindeleddet mellom de forskjellige ingeniørretningene bygg, elektro og maskin, forklarer Risanger. 

Derfor skal du bli studentmedlem i NITO

Hva vil du gjøre? Mulighetene er mange

- Som ingeniør har du mulighet til å gjøre så utrolig mye forskjellig, sier han.

- Noen drømmer om å bidra til å kolonisere Mars, mens andre vil jobbe med å bedre livet til folk flest nå og i framtida her på vår planet. Utfordringene er mange, og det finnes et hav av interessante områder man vil prøve å forbedre, som blant annet solcelleteknologien, utnyttelsen av vannkraft ressursene og energibruken i alt fra transport til oppvarming.

Risanger selv sikter seg inn på en karriere innen hydrogen og fornybar energi. 

Må melde deg inn i NITO

- Og som ingeniør må du selvsagt melde deg inn i NITO da, sier Sandvik.

Hun vet ikke helt hva slags del av ingeniørspekteret som er mest interessant, men vet at hun har spennende dager i vente som ferdig utdannet ingeniør.  

- Inn i arbeidslivet er det bra å ha en fagorganisasjon som NITO i ryggen, sier hun.

- Å være medlem av en fagforening er smart. På arbeidsplassen har du da folk som støtter deg, og så har du tilgang på god hjelp fra jurister i NITO om du skulle komme opp i en situasjon som gjør at du trenger det.   

- Det er godt å vite at du som NITO-student har en god forsikring inkludert i medlemskapet og så er det sosialt å bli med på alle arrangementene. Forsikringer må man jo ha, så hvorfor ikke ta de gjennom NITO, når det er så god pris og bra betingelser, sier hun.   

Se alle medlemsfordeler

- Og når vi skal inn i ny jobb er det fint å kunne benytte seg av CV-tjenesten til NITO. NITO har sju ulike moduler som tar deg gjennom alt som har med jobbsøk, jobbintervju og arbeidskontrakt å gjøre. Det er noe av det jeg skal benytte meg av. 

Studenter Bergen høst 2022.JPG

Tommas og Dorthea og resten av NITO-gjengen i Bergen ser fram til å bli kjent med enda flere ingeniørstudenter i tida framover.