Å komme inn på boligmarkedet kan være vanskelig for mange. Vår bankpartner Nordea ønsker å hjelpe deg, og gir deg derfor ekstra god rente og personlig rådgivning som kan muliggjøre boligdrømmen. ​De har et eget rådgiverteam som jobber mot unge som setter seg inn i akkurat din situasjon, og er opptatt av å finne løsninger som du kanskje ellers ikke ville sett.

Du får gode råd om hvordan du kan strukturere økonomien din for å få mest ut av pengene dine, og den aller beste boliglånsrenten banken tilbyr gjennom Førstehjemslån og Boliglån Ung til 5,44 %.

Medlemsfordelene du som NITO-medlem har i Nordea

Sjekkliste for førstegangskjøpere

Skal du inn på boligmarkedet for første gang? Under finner du noen av de mest stilte spørsmålene fra førstegangskjøpere.

Hvor mye kan jeg låne?

Hovedregelen er at du kan låne inntil fem ganger inntekten din og du må kunne tåle en renteoppgang på fem prosent. Når Nordea vurderer din betalingsevne ser de på inntekter utover studielån- og stipend. Hvis du jobber ved siden av studiene er det lurt å samle lønnsslipper og skattemeldinger før du kontakter dem. Har du allerede fått deg jobb, bør du ha dokumentasjon på din avtalte lønn tilgjengelig når du kontakter banken.

Hvor mye egenkapital må jeg ha for å kjøpe bolig?

Som hovedregel må du ha spart 15 prosent av det boligen koster, men i Nordea finnes det unntak for deg under 34 år. Da ser banken på hvor mye du kan betale i måneden (betjeningsevne) og om du kan stille med tilleggssikkerhet. Sparing i BSU kan også brukes når banken beregner hvor mye du kan få i boliglån.

Hvordan kan jeg få høyere lån?

Dersom egenkapitalen din ikke er høy nok for den boligen du ønsker å kjøpe, må du ha tilleggsikkerhet. Mange unge kjøpere kan få dette gjennom foreldrenes bolig. Man kan også øke betjeningsevnen gjennom at foreldrene stiller som medlåntaker.

Du kan også se på muligheten for å kjøpe bolig sammen med noen for å øke egenkapitalen. Da vil du også øke betalingsevnen om dere har to inntekter. 

Hva er et finansieringsbevis?

Enkelt forklart er et finansieringsbevis er en bekreftelse fra banken på hvor mye du kan få i boliglån. Når dette er ordnet er du klar til å delta i budrunden.

Les mer og søk om finansieringsbevis på nordea.no

Hvordan søker jeg boliglån og finansieringbevis

Om du ønsker å søke om finansieringsbevis står Nordeas dedikerte NITO-team klare for å hjelpe deg. De kan også veilede deg gjennom søknadsprosessen gjennom et fysisk møte eller videomøte. Ut fra din privatøkonomi, gjeld, forsikringer, sparing og pensjon setter de opp en låneramme som er tilpasset din økonomi. Før du begynner å fylle ut søknadspapirene eller kommer i møte med Nordea, er det lurt å ha følgende klart;

  • Førstehjemslån.jpgDokumentasjon som viser inntekten din det siste året og oversikt over gjeld du har i dag. Du kan også gi Nordea samtykke til å innhente denne lånedokumentasjon  
  • Skal du låne sammen med noen, trenger du også den samme informasjonen for denne personen
  • Takst/verdivurdering på boligen du evt. skal selge. Denne må ikke være eldre enn 6 måneder
  • Eventuelt salgsoppgave/prospekt på boligen du har lyst til å kjøpe

Bli kjent med dine bankfordeler i Nordea

Som NITO-medlem får du svært gunstig boliglånsrente. Renten settes individuelt.

Ta kontakt med Nordea og sjekk hvilken rente du kan få

Som NITO-medlem har du mange bankfordeler hos Nordea:

 • Nordeas beste boliglånsrente
 • Gratis finansieringsbevis, gyldig i hele 6 måneder
 • Bankkort uten årsavgift
 • Gratis Premium kredittkort med reise- og avbestillingsforsikring, samt gratis tilgang til 1300 VIP-flyplasslounger
 • Nylansert mobilbank-app , fullt integrert med Google Pay og Apple Pay
 • Tilgang på personlig rådgivning fra Nordea UNG-teamet
 • Prioritet hos kundeservice, på telefon eller chat
 • Ekstra gunstige betingelser på motorsykkel- og billån

Priseksempel: Førstehjemslån og Boliglån Ung: 2 mill., o/25 år, nom. rente 5,44 %, eff. rente 5,64 %, tot. 3.682.557 kroner.