Gå til innhold

Fordeler med å være fagorganisert

Hva er en fagforening? Hvorfor være fagorganisert? Hva kan en fagorganisasjon gjøre for deg? Det er mange gode grunner til at du skal organisere deg, og hvorfor du skal velge NITO.

Sikrer dine rettigheter og sørger for goder

Hva sier du til sju dagers arbeidsuke, ingen ferie, null sykepenger, ingen fødsels-/foreldrepermisjon og ingen pensjonsordning? Hvordan hadde livet vært om du ble skadet på jobb og det ikke fantes yrkesskadeforsikring?

Mange tar rettigheter og goder for gitt uten å tenke på hvem som har jobbet de fram. Livet som arbeidstaker i Norge hadde vært annerledes uten fagforeningene.

Fagorganisasjoner som NITO jobber hver dag for at din lønn og dine arbeidsvilkår skal være best mulig nå og i inn i framtida.

Hva er en fagforening?

En fagforening består av arbeidstakere innen samme yrkesgruppe eller bransje, og har som mål å fremme arbeidstakerens interesser, for eksempel høyere lønn og bedre arbeidsvilkår.

Arbeidsgivere kan ikke bestemme alt. Du har medbestemmelsesrett. Det skal være dialog og forhandlinger mellom ledelse og ansatte, en fagorganisasjon vil være en viktig støttespiller for deg.

Som NITO-medlem tilhører du gjerne en bedriftsgruppe. På arbeidsplassen har du da en tillitsvalgt og andre du kan snakke med om lønn og andre forhold.

Utviklingen av arbeidslivet skjer i trepartssamarbeidet: Myndigheter, arbeidsgivere, arbeidstakere (kalt den norske modellen). Fagforeningene representerer deg som arbeidstaker og taler din sak.

Hvorfor velge NITO?

Har du faglig kompetanse innen ingeniør- og teknologifag på nivå med bachelorgrad eller høyere er NITO organisasjonen for deg. NITO er med sine mer enn 106.000 medlemmer Norges største fagorganisasjon for denne gruppen. Vi taler din sak, tilbyr gratis juridisk hjelp og en rekke økonomiske medlemsfordeler.

Spar på forsikringer du trenger

Ekstra gode vilkår og medlemspris på NITOs forsikringer. 30 % på private forsikringer hos Tryg.

Lønnskalkulator og lønnsstatistikk

Hva tjener en ingeniør? Vi har gode verktøy som kan gi deg gode argumenter i lønnsforhandling.

Spar på bank og banklån

Du kvalifiserer til Nordeas fordelsprogram med lav boliglånsrente, rådgiver og inngang flyplasslounge.

Gratis juridisk hjelp

Få svar på små og store spørsmål som gjelder ditt arbeidsforhold fra et av landets fremste arbeidsrettslige miljøer.

Kurs og arrangementer

Bygg kompetanse hele livet. Bli med på faglige og sosiale arrangement.

Tillitsvalgte og bedriftsgrupper

Påvirk jobbhverdagen – bli med i bedriftsgruppa på arbeidsplassen eller skap en.

Vi er der for deg - snakk med oss

Vi hjelper deg med det du måtte lure på! Kontakt oss gjerne på chat, telefon 22053500 eller på e-post til