Din støttespiller i arbeidslivet

Du er nå i en ny fase av livet. Spennende! Her dukker det opp nye muligheter og utfordringer.

Det kan kanskje virke litt fjernt nå, men du vet aldri hvilke situasjoner som kan oppstå i arbeidslivet. Er du NITO-medlem, har du en solid støttespiller du kan regne med, enten du trenger gode råd om lønnsforhandlinger, juridisk bistand eller kompetanseheving.

Bli medlem i NITO nå

Vi hjelper deg til å få det du har krav på – og mer

Når du får ny jobb, bør du sjekke arbeidsavtalen din før du skriver under. Du kan bruke 10 minutter på å sjekke den selv med NITO-advokatenes avtalesjekk eller du kan sende arbeidsavtalen din til oss før du skriver under. 

Er du nysgjerrig på lønn og hvor mye du «bør» tjene? Prøv vår populære lønnskalkulator.

Med NITO bygger du verdifult nettverk 

Hvis du blir NITO-medlem deltar du i Norges største fellesskap av ingeniører og teknologer – det kan du få mye nytte og glede av. Det er særlig to nettverk det er helt gull å lene seg på nå når du er i første fase av arbeidslivet:

Bedriftsgruppe

Bedriftsgrupper er grupper som er opprettet av NITO-medlemmer på de ulike arbeidsplassene. I stedet for at dere er «usynlige» medlemmer av NITO hver for dere, kan dere heller stå sterkere sammen i bedriftsgruppa for å skape en god arbeidsplass. Slik etablerer dere en bedriftsgruppe. 

Fagnettverk

Blir du med i et fagnettverk får du en unik mulighet til å holde deg oppdatert på fagområdet ditt, samtidig som du utvider nettverket. Det er en smart investering for karrieren din. Finn et nettverk som passer for deg.  

God inntekt nå og i framtida 

Hos NITO får du som nevnt all støtte du trenger i lønnsforhandlinger, men du får også muligheten til å sikre deg bedre økonomisk for framtida. Grepene du gjør (eller ikke gjør) med inntekten og pensjonen din nå, kan få store konsekvenser senere i livet. Her er to forslag til økonomiske grep du kan ta i dag:

Inntektsforsikring

Det er ingen som vet helt sikkert hva som skjer i arbeidslivet, men det er mulig å være forsikret mot den type usikkerhet. NITO tilbyr den eneste inntektsforsikringen for ingeniører og teknologer; en ekstra trygghet om du skulle bli langvarig sykmeldt eller rammet av ufrivillig arbeidsledighet/permittering. Les mer om NITO Inntektsforsikring.

Pensjonssparing

NITO kan bidra til å sikre deg også i årene etter arbeidslivet. Flytter du tjenestepensjonen din til NITO Egen pensjonskonto, kan du få mer pensjon for pengene og større økonomisk frihet den dagen du går av med pensjon.

Med NITOs tjenester og medlemsfordeler er vi din støttespiller hele livet – uansett hva det måtte by på.   

Bli NITO-medlem nå