Studentmedlem i NITO, Julie Mjøen, var en av seks jenter som vant en drømmereise til Svalbard i regi av prosjektet Jenter og teknologi. 

Jenter og teknologi er et samarbeid mellom NHO, NSR og NITO. Målet er å inspirere flere jenter til å velge teknologi- og realfag. 

Teknologisk by 

På turen fikk jentene oppleve Svalbard sin flotte natur. De fikk også møte mange kvinnelige teknologer og ingeniører på besøk hos Kongsberg Satellite Services (KSAT), Nordlysobservatoriet og UiT Svalbard. 

- Jeg har lært hvor viktig plasseringen av Svalbard er for innsamling av satellittdata og for nordlysforskning. Svalbard er unik når det kommer til plassering og opparbeidet infrastruktur. Dette fører til at byen har et stort internasjonalt teknologisk miljø, sier Mjøen. 

Julie_forskningspark.jpg
Julie Mjøen fikk omvisning på UiT Svalbard, som tilhører Svalbard forskningspark.

Vil inspirere

Mjøen går andre året på havbruksingeniør på NTNU i Trondheim. Interessen for realfag har ikke alltid vært stor. 

- Jeg hadde ingen rollemodeller å se opp til da jeg var yngre. Det var flaut å starte på forskerlinja på videregående skole. Jeg var god i realfag, men var dessverre ikke stolt av det. Dette har heldigvis endret seg i dag.

I løpet av ingeniørstudiet ønsker hun å fortelle andre jenter at mulighetene er mange, dersom man ønsker å gå i samme retning. 

- Man trenger ikke å være supergod i matematikk for å bli ingeniør. Interessen og ønsket om å lære er det viktigste. 

Julie_rosajakke.jpeg
- Jeg har alltid hatt stor interesse for mote og jobber i klesbutikk ved siden av studiene, sier Julie Mjøen.

Stolt NITO-medlem

Mjøen synes det er bra at NITO jobber aktivt med å inspirere flere jenter til å se mulighetene innen teknologi- og realfag. 

- Jeg er stolt av å være medlem i en fagorganisasjon som jobber aktivt med å rekruttere jenter, men også gutter. Vi trenger mangfold for å utvikle bærekraftig og ny teknologi.

Som studentmedlem i NITO, er hun også opptatt av medlemsfordelene. 

- Samboeren min og jeg har nettopp kjøpt oss hus. Vi har i den sammenheng benyttet oss av både gode lånebetingelser og forsikringer. Jeg kommer også til å benytte meg av karriereveiledningen NITO tilbyr, avslutter hun. 

Les: Billig bank og forsikring

Les: NITO Studentforsikring inkludert i medlemskapet