NITO arrangerer i samarbeid med Ingeniører uten grenser og Tanzania Explorer en innovasjonskonkurranse for NITO Studentene i perioden 23. januar til og med 13. februar. Lagene som deltar, har nå blitt plukket ut.

Totalt åtte lag skal konkurrere mot hverandre i tre uker for å finne teknologiske og innovative løsninger for en resirkuleringscontainer i Tanzania. Vinnerlaget får mulighet til å reise til Tanzania for å iverksette sin løsning.

- Lagene har i oppgave å utvikle og gjennomføre teknologiske løsning og bruk for en resirkuleringscontainer ved en strand i Dar es Salaam, Tanzania.

- Containeren skal være med på å engasjere lokalsamfunnet til å resirkulere plast og gi dem kreditter i retur, forklarer prosjektleder Hamsika Premkumar.

leder for NITO Studentene, Linn Robin Andersen legger til at dette er et unikt tilbud og en unik mulighet til NITOs studenter.

- De kan bruke kunnskapen de har lært på skolen til å tenke nytt og virkelig gjøre en forskjell. Det er veldig gøy at så mange ønsker å delta, og det gleder meg at vi har så mange engasjerte medlemmer som deltar, sier hun.

Tanzania Linn Robin container 02.jpg
Studentleder Linn Robin Andersen på plass i Tanzania.

For studentene innebærer dette å skape innovative løsninger for reelle samfunnsutfordringer og bidra til det grønne skiftet. Innovasjonskonkurransen kan derfor være et springbrett for de som ønsker en karriere innen bærekraft, teknologi og innovasjon.

Disse åtte lagene er med i konkurransen

Lag 1, Trondheim

Aleksandra Marie Høye (22), bygg og miljø: Jeg ønsker å delta i konkurransen for å lære mer om prosjektprosesser. Hvordan kan man gå fra ide til ferdig produkt når det kommer til bærekraft og innovasjon. Dette er også en fin mulighet til å bli kjent med mange dyktige og inspirerende mennesker innenfor feltet.Aleksandra.jpg


Margrethe Munch-Ellingsen(24), bygg og miljø: Min motivasjon for å delta er å kunne utfordre meg selv og laget mitt, finne nye og bærekraftige løsninger og å lære mye av prosessen. Margrethe 001.jpg

 
Hawan Hika (22), bygg og miljø: Det er spennende å finne gode løsninger på vanskelige utfordringer. I tillegg virker det som en god og lærerik måte å arbeide på.Hawan.jpg

Elise Marie Rong Anfinsen (23), bygg og miljø: Jeg deltar på NITOs innovasjonskonkurranse ettersom jeg aldri har vært med på noe lignende før. Miljøpolitikk er min politiske hjertesak, det gjør oppgaven ekstra appellerende. Jeg gleder meg selvsagt også bare til å delta på konkurransen, og bli kjent med alle de andre lagene. Elise 001.jpg

Ingrid Tryggestad Berre (22), industriell design: Jeg ser fram til å samarbeide tverrfaglig om bærekraft, og å lære mye.imagey8pmr.png

Lag 2, Oslo

Farhat Fazli (26), VVS ingeniør: Min største motivasjon for å være med, er for å bidra til en liten forskjell på et av våre største miljøutfordringer.Farhat.jpg

Mohammad Emad Hammami (29), informasjonsteknologi: Gjennom samarbeid med de andre prosjektdeltakerne tror jeg dette vil øke mine kunnskaper som ingeniør.

Marte, automasjonsingeniør: Informasjon kommer.

Knut Kleven (29), maskiningeniør : Jeg tror små dytt i riktig retning, nok ganger kan endre framtida mer enn vi klarer å forestille oss.image6pfvi.png

Lag 3, Trondheim

Kevin Elshaug (24), maskiningeniør: Her har man mulighet til å lære utrolig mye, samtidig som man kan bidra til en lysere framtid.Kevin.jpg

Magnus Bjerkestrand Eid (22), maskiningeniør: Jeg er med på prosjektet for å få lag- og ingeniørfaglige utfordringer, samt muligheten til å bidra positivt.Magnus.jpg

Christian Aanestad (21), maskiningeniør: Min motivasjon for å være med på prosjektet er muligheten til å utfordre meg selv, samtidig lære av mine lagkamerater.Christian.jpg

Mathias Bergh (20), maskiningeniør: Det som motiverer meg er å kunne bruke fantasien, og samtidig finne opp noe som hjelper mennesker.Mathias.jpg

Lag 4, Trondheim

Stina Valheim (26), master på NTNUs Entreprenørskole: Min motivasjon for å delta, er å få muligheten til å utforske hvordan man kan finne små løsninger på store problemer ved å skape verdi fra avfall.

Signe Buhl (25), master på NTNUs Entreprenørskole: Jeg vil bidra til å gjøre verden til et sted med større fokus på gjenanvendelighet. Dette, kombinert med å skulle samarbeide på tvers av etnisiteter og kulturer, er min motivasjon for å delta.

Stina og Signe.jpg
Stina (t.h.) og Signe.
Lag 5, Ålesund

Sandra Kyrkjebø (20), bioteknologi

Intira Saman (20), bioteknologi

Tobias Helliksen Kongsgård (22), bioteknologi 

Maria Trefjord Derås (20), bioteknologi 

Vår største motivasjon er å kunne bidra med tanker og innspill til ei så viktig problemstilling, og muligheten til å sette ideer ut i live sammen med et så dyktig team.Sandra og teamet.jpg

Lag 6, Tromsø

Astrid Fossum (23), energi, klima og miljø: Jeg ønsker å delta i konkurransen fordi det er en unik mulighet til å bruke kunnskapen jeg har tilegnet meg gjennom studiene på en praktisk case.astrid.jpg

Silje Moe Stangstuen (28), sivilingeniør i romfysikk: Jeg er med i konkurransen fordi jeg ønsker å gjøre en forskjell for miljøet.silje.jpg

Marit Breimo (23), energi, klima og miljø: Jeg ønsker å delta i konkurransen for å lære mer om gjenvinning og for å få bruke kreativiteten min til et spennende og godt formål.Marit.jpg

Lag 7, Trondheim

Madeleine Alexandra Lofstad Strømsheim (24), produktutvikling og produksjon: Min motivasjon for å være med på dette prosjektet, er å benytte meg av kunnskapene jeg har oppnådd så langt til å forsøke å løse et reelt problem verden står over.Madeleine_Stromsheim.jpg

Filip Oliver Fredheim (23), bygg og miljøteknikk: Veldig inspirerende å jobbe på en reell case, hvor noe som starter som en idé kan være en løsning, og ha et konkret og meningsfullt bidrag i et lokalsamfunn.Filip.jpg

Fanny Olivia Johannessen Berstad (22), produktutvikling og produksjon: Min motivasjon er å kunne bidra til en bærekraftig utvikling i verden.Fanny.jpg

Lag 8, Trondheim

Astrid Sofie Festøy (24), samfunnsøkonomi: Jeg gleder meg til en ny utfordring, samt lære masse i samarbeid med andre ivrige studenter. Det blir gøy å lære mer om innovasjon, og å jobbe med en aktuell case om noe jeg engasjerer meg for. Jeg har alltid vært glad i å lære og synes caseløsninger er veldig spennende. Gleder meg til å jobbe sammen med flinke studenter for å finne en bærekraftig løsning.Astrid S.jpg

Nora Matre Lynås (23), ingeniørvitenskap & IKT: Jeg har alltid vært glad i å lære og synes caseløsninger er veldig spennende. Gleder meg til å jobbe sammen med flinke studenter for å finne en bærekraftig løsning.Nora.jpg

Ingelin Sundnes (21), ingeniørvitenskap & IKT: Jeg syns caseløsning er veldig spennende og lærerikt, og liker at man gjerne må tenke litt utenfor boksen. Gleder meg masse til å samarbeide om å utvikle bærekraftige løsninger.Ingelin.jpg

Sofie Løvlie (22), industriell kjemi og bioteknologi: Min motivasjon til å være med på prosjektet er at jeg synes det er spennende med tverrfaglig prosjekter på siden av studiet, og at jeg er engasjert i grønn innovasjon. I tillegg har jeg hatt to opphold som frivillig i Tanzania tidligere, så å kunne bidra til å implementere en bærekraftig løsning som samtidig bidrar til utvikling i landet er motiverende.Sofie S.jpg