Kaja Marienborg fra kongressavslutningen.jpg
Fagstyreleder i NITO BFI, Kaja Marienborg.

- Etter det vi har fått til disse tre dagene, er jeg så stolt av bioingeniørene jeg representerer, sier fagstyreleder i NITO Bioingeniørfaglig institutt, Kaja Marienborg.

- Vi har vært igjennom et utrolig variert og spennende program, og vi har fått hørt om betydningen av bioingeniørenes arbeid i samfunnet. Med vår kompetanse innen både teknologi og helse, er vi et nøkkelpersonell i framtidas helsevesen.

Bildekavalkade fra bioingeniørkongressen 2023

Nordisk samarbeid er av stor betydning

- Årets kongress har vist oss betydningen av å samles. Gjennom samarbeid og fellesskap vil vi både opprettholde og videreutvikle de gode relasjonene mellom de nordiske landene.

- Vi har mange av de samme utfordringene, og sammen har jeg stor tro på at vi også vil kunne være sentrale i å finne de gode løsningene for framtida, sier Marienborg.

Anerkjennelse av bioingeniørenes innsats

- Jeg vil takke både foredragsholdere, deltakere, gjester, komiteen, BFI-sekretariatet, utvalgene og alle andre som har gjort det mulig å forberede og gjennomføre kongressen på en slik fantastisk måte.  

Varaordføreri oslo Abdullah Alsabeehg. Foto NITO Bjarne Krogstad.jpg
Oslos varaordfører Abdullah Alsabeehg var vert når Oslo kommune åpnet Rådhushallen for deltakerne på bioingeniørkongressen.

- Dessuten vil jeg rette en spesielt stor takk til Oslo kommune og varaordfører Abdullah Alsabeehg for mottakelsen i Oslo rådhus.

- At Oslo kommune på den måten både ser og anerkjenner bioingeniørenes innsats, betyr mye for fagmiljøet, påpeker Marienborg.

Neste stopp: Island

Neste nordiske kongress vil bli avholdt i 2025, i Reykjavik, Island. 

- Det er med stor glede jeg overlater stafettpinnen for NML, den nordiske bioingeniørkongressen, til Island. Vel møtt i 2025, avslutter fagstyrelederen.

Alt om bioingeniørkongressen 2023