Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

NITO Prosjektskole for bedrifter

Vi gir bedriften din solid kompetanse til å skape resultater i ethvert prosjekt, gjennom vårt unike og skreddersydde opplæringsprogram i prosjektledelse.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler

Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema

Loading

Arbeidsgiver

Loading

Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under

Loading
* Påkrevd felt

NITO Prosjektskole er et nettbasert opplæringsprogram i prosjektledelse som med stor fordel suppleres med fysiske eller digitale samlinger basert på bedriftens ønsker og behov.

Opplæringsprogrammet består av fem nettkurs og dekker det viktigste innen prosjektledelse fra a-å og er basert på de anerkjente prosjektledelsesstandardene PRINCE2 (UK), PMBOK (PMI- USA) og ISO 21500.

NITO Prosjektskole: Kursinnhold

Prosjektskolen er et opplæringsprogram bestående av fem kurs, som sammen gir svært god kompetanse innen prosjektledelse:

 • Innføring i prosjektledelse
 • Prosjektplanlegging
 • Prosjektgjennomføring
 • Prosjektorganisering
 • Prosjektmodeller

Det er spørsmål og reflekteringsoppgaver i leksjonene, slik at dere får knyttet det dere lærer opp mot egen praksis underveis i kurset. Når dere har vært gjennom alle kursmodulene har dere fått et solid grunnlag for å lykkes som prosjekteier, prosjektleder eller prosjektdeltaker og kan bidra positivt inn i ethvert prosjekt. 

Få tilgang på nyttige maler

Dere får tilgang til en rekke maler dere kan laste ned og benytte som verktøy i deres egne prosjekter:

 • Prosjektledelsesguiden er en oversikt over prosjektledelsesfaget
 • Prosjektmodellen med faser, beslutningspunkter og aktiviteter 
 • Sjekklister for viktige beslutningspunkter
 • Maler og eksempler på sentrale dokumenter som business-case, prosjektmandat, prosjektplan og så videre
 • Evalueringsmal som gir eksempler på hvordan du kan evaluere prosjekter og prosjektfabrikken

Dere kan med fordel tilpasse disse til deres virksomhet ved å for eksempel bytte ut logo. 

Praktisk informasjon

Estimert gjennomføringstid for alle fem nettkursene i NITO Prosjektskole er ca. 10-15 timer. Hver deltaker har full tilgang til kurset i tolv måneder, slik at hver enkelt får repetert den nye kunnskapen, samtidig som den tas i bruk arbeidshverdagen.

Prosjektskolen er lansert i en 2023-utgave. Nettkurset er moderne både i innhold og i læringsform, og baseres på verdiene mangfold, likeverd, inkludering og profesjonalitet.

Prosjektskolen gir PDUer til PMP®

Prosjektskolen eies av Cimple Technology AS som er en PMI® (Project Management Institute) ATP (Approved Training Partner). Dette betyr at dersom du har en PMP® (Project Management Professional certification) fra PMI® så kan du tjene PDUer til vedlikehold av denne. Prosjektskolen gir totalt 52 PDU-poeng.

Etter at du har gjennomført kurset Prosjektskolen og fått kursbevis, kan du sende en mail til som vil sende deg informasjonen du trenger om PDU registering på www.pmi.org. 

Utviklingen av NITO Prosjektskole

NITO Prosjektskole er utviklet basert på verdifull innsikt om prosjektledelse og prosjektarbeid i alle typer virksomheter, og er en praktisk utgave av de to mest anerkjente prosjektledelsesstandarder i verden; PRINCE2 (UK) og PMBOK (PMI- USA).

Otto Husby, daglig leder i CIMPLE

Otto Husby fra CIMPLE har ledet teamet som har utviklet Prosjektskolen. Cimple er et av markedets ledende e-læringsmiljøer og har kunder i mer enn 25 land. Husby har 25 års erfaring med rådgivning og opplæring i små og store virksomheter, private og offentlige, i Norge og internasjonalt. Han har utviklet prosjektskoler for NTNU, BI, Skema Business School og Metier siden 1998, og hjelper store organisasjoner med innføring av “god praksis” i prosjekteierstyring og prosjektledelse ved hjelp av Prosjektskolen.

NITO Prosjektskole kan tilpasses din virksomhet på ulike måter. Vi kan:

 • Tilpasse til deres prosjektmodell
 • Hjelpe dere med å definere deres prosjektmodell
 • Kjøre klasseromsamlinger og/eller webinarer med deres spesifikke innhold 
 • Sette opp Prosjektskolen som del av deres interne prosjektledelsesprogram og bistå i utrulling, læring, evaluering og måling av gevinster
 • Lage en egen nettkurs-modul med deres prosjekter, prosjektutfordringer, prosjektmodell, roller og ansvar, organisering, kontraktsformer, HMS osv.
 • Bistå med eventuelt annet dere har behov for
Eksempel på skreddersydd opplæringsløp

Nettkurset NITO Prosjektskole suppleres med digitale eller fysiske samlinger, etter deres ønske. Nedenfor er et eksempel på hvordan et tilpasset læringsløp kan se ut, eksempelvis for en gruppe på 20 deltakere. Kick-off, webinarer eller samlinger er tilpasset virksomhetens ønsker. I dette tilfellet har vi laget en modul for kunden (NPA Project Model) som beskriver deres prosjektmodell med faser, beslutningspunkter, aktiviteter, maler og eksempler:

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud

Send en mail til for et godt tilbud eller for en gjennomgang av Prosjektskolen.

Hos NITO får dere kursbevis

Når dere har fullført opplæringsløpet får alle kursdeltakerne tilsendt et tilpasset kursbevis som nøye beskriver læringsmålene og læringsutbyttet i NITO Prosjektskole, og hvordan kursløpet ble tilpasset din virksomhet.

Frida Basma

Frida Basma

Rådgiver

Har du innspill til kurs? Send en mail til

Kurs innen prosjektledelse