Ida Tveiterås liste.jpg

Ida Tveiterås (bildet) er nyutdannet dataingeniør, og en av fire jenter i klassen sin på Høgskolen i Østfold. Hun har fått jobb som cloud engineer i Atea i Bergen.

- Jeg er veldig stolt og fornøyd med å ha fullført utdanning og fått meg jobb, forteller hun. 

- Dataingeniørstudiet er veldig mannsdominert, men jeg vil anbefale alle jenter å gå denne retningen. Man trenger ingen forkunnskaper for å bli dataingeniør, men man må ha hatt fysikk, R1 og R2 matte fra videregående.

- Selv manglet jeg disse fagene, men Høgskolen i Østfold tilbyr studenter å ta disse ved siden av studiene det første året. Da går man enten det som kalles for TRESS- eller Y-veien for å få dekket kravet.

- Et av favorittfagene mine på videregående var IT. Det kombinert med at jeg ble inspirert av ei jeg kjenner som er ingeniør, gjorde at jeg ble motivert til å bli dataingeniør. 

Bygger kunnskap gjennom NITO

- Jeg kommer til å fortsette å være NITO-medlem, og vil benytte meg av å ta kurs og beholde forsikringene mine.

Har du som Ida fullført studiene og får deg jobb, må det registreres på Min side.

Oppdatere profilen din

- Som studentmedlem har jeg deltatt på flere kurs og arrangementer både fysisk og digitalt, noe som kan være både sosialt og lærerikt. Kompetanseheving er viktig og NITO tilbyr en lang rekke kurs som jeg tror blir spennende å delta på i årene framover. 

- Jeg vil også gå på interne kurs hos Atea. Ny kunnskap og å holde seg oppdatert er også viktig videre inn i arbeidslivet.

Gode medlemsfordeler

- Jeg er veldig fornøyd med å være NITO-medlem – en bonus er at det er svært billig når man er student. Og jeg setter pris på at jeg får gode rabatter de første årene som yrkesaktivt medlem.

Kontingentrabatt for nyutdannede

Er du nyutdannet får du gratis medlemskap ut eksamensåret, og 25 prosent rabatt de neste to årene. Ordinær kontingent er 410 kroner per måned eller 4920 kroner per år.

Er du tidligere studentmedlem i NITO får du rabatt de første tre årene som yrkesaktiv:

  • Gratis medlemskap ut eksamensåret
  • 1. år 75 % rabatt
  • 2. år 50 % rabatt
  • 3. år 25 % rabatt

Mer om NITOs kontingenter og rabatter

- Gjennom NITO har jeg god pris på reiseforsikring. Jeg har også NITO Studentforsikring +MEG (Uføre og Ulykke) som man kan få gratis ved å bli medlem når man er student. 

Se alle dine medlemsfordeler

Rekruttering til realfag og teknologi – dette gjør NITO