Fløtre er nærmest som en pioner å regne. For mens datamaskinene ennå var på forsøksstadiet, installerte han allerede i 1974 verdens første robot for lakkering av møbelprodukter, basert på magnetbånd.

- Roboten består av en lakkeringsarm som beveges hydraulisk, ved hjelp av en elektronisk styring med magnetbåndkassetter. Kassettene ble byttet, alt etter hvilke møbeldeler som skulle lakkeres, forteller Fløtre om roboten som revolusjonerte måten Vestlandske Møbelfabrikk jobbet på.

Roboten står i dag på museum i Sykkylven.

Lakkrobot-747.png
En operatør følger med på lakkroboten. (Foto: Vestlandske Møbler AS/Møbelmuseet i Sykkylven.)

- Naturlig å velge ingeniørutdanning

Fløtre har i hele sitt aktive arbeidsliv hatt sine interesser innenfor effektivisering av arbeidsprosesser. Allerede som ungdom fant han teknologi og tekniske løsninger interessant.

- Utdanning som militær flymekaniker for jet- og propellfly inneholdt mye teknisk ekspertise. Flyging hos flyklubber var interessant. Deretter ble det naturlig å velge ingeniørutdanning, sier han.

- Hvorfor skal andre velge å bli ingeniør eller teknolog?

- Du vil være med på å sette preg på framtida. Som ingeniør har jeg vært med på å føre Vestlandske Møbelfabrikk fra lav lønnsomhet til å bli den mest lønnsomme og kapitalsterke møbelbedriften i Norge. Å se teknologi føre til effektivisering og lønnsomhet er spennende.

artikkel robot Tre og Møbler 1975.jpg
Artikkel i fagbladet Tre og møbler, 1975.

60 år med NITO-medlemskap

Fløtre spøker med at det har vært diamantbryllup med NITO.

- Det er lenge. He he. Men det å være medlem av en fagorganisasjon som NITO, Norges største for ingeniører og teknologer, er betryggende. Særlig ved samtaler om bedriftsforhold og i diskusjoner med arbeidsgiver.

- Hvordan vil du si NITO har forandret seg siden da du ble medlem?

- Medlemsfordelene har blitt mange og flere. Selv nyter jeg godt av infonytt fra Teknisk ukeblad, det sosiale samværet med andre medlemmer, og som pensjonist de mange arrangementene og bedriftsbesøkene.

- NITO har helt klart blitt større og har den beste ekspertisen innenfor ingeniørsektoren. Derfor bør også flere bli medlem, sier Fløtre.