Hun er miljøbevisst og utdannet VVS-ingeniør med energi og miljø som spesialisering. Fazli jobber i dag som teknisk byggeleder for OPAK, men er siden mars 2020 utleid til Oslobygg som prosjektleder for energiøkonomisering.

- Jeg valgte å bli ingeniør fordi en stor andel av det totale miljøutslippet kommer fra bygg. Jeg har lyst til å være med på en bærekraftig utvikling innen byggeindustrien.

- I tillegg er kvinneandelen i ingeniør- og teknologibransjen veldig lav. Med bakgrunn i den store etterspørselen for teknologer og ingeniører, er vi nødt til å ha med oss alle kjønn med på laget, sier hun.

Debuterer som reporter

Det er også Fazli som skal ta deg med til Oslo universitetssykehus for å møte bioingeniør Vegard Fluge. Hvordan det gikk, kan du se i videoen under. Videoen er en del av NITOs serie om ingeniørene som skal forme framtida.

Saken fortsetter etter videoen.

Ønsker trygghet i arbeidshverdagen

NITO-medlemmer har Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer i ryggen, og er din støttespiller i jobb og karriere. Det resonnerer hos Fazli.

- Jeg er medlem av NITO først og fremst fordi det gir meg trygghet i arbeidshverdagen. Dersom jeg skulle havne i en arbeidsutfordring har jeg en sterk fagforening som støtter, og som for eksempel kan bistå med juridisk hjelp. Også er det jo selvfølgelig ekstra gøy med billig innbo- og bilforsikring.

- Arbeidslivet er i stadig endring, uavhengig av hvilken bransje man jobber innenfor. For å være best mulig rustet og for å være trygg på at noen kjemper for å ivareta, styrke og forbedre din arbeidshverdag, så bør du bli medlem av NITO, avslutter hun.