Ine Skibenes 002.jpg
Ine Skibenes. (Foto: Privat)

Hun er fra Stavanger og er utdannet maskiningeniør og jobber med design og layout av rør for Aker Solutions på Ekofisk-feltet.

En jobb i oljebransjen var ikke bestemt da hun begynte på teknikk og industriell produksjon på Stavanger offshoretekniske fagskole, men etter å ha vært lærling som prosessoperatør i Equinor og hatt sommerjobb i Aker Solutions som maskiningeniør fant hun seg til rette.

- Jeg har alltid hatt interesse for hvordan ting henger sammen og fungerer. Som rør- og layoutingeniør er det alltid noe nytt å lære, og få arbeidsdager er like. Det er en spennende næring med mange muligheter, forteller hun.

- Klima er viktig. Ingeniører fra olje- og energibransjen spiller en stor rolle i omstillingen vi nå er midt oppe i. Karbonfangst, hydrogen og vind er viktige satsingsområder for Aker Solutions. Det er en spennende reise å få være med på, og det motiverer meg når vi kan bidra med kunnskap og kompetanse.

Stolt NITO-medlem

Aker Solutions i Stavanger har godt over 300 medlemmer. Det gir tyngde i møte med ledelsen. En stor NITO-bedriftsgruppe gir muligheten til å påvirke utviklingen av egen arbeidsplass og lønnsutviklingen for medlemmene.

- Studentmedlemskapet med ulike kræsjkurs og billig forsikring var min vei inn i NITO. CV-hjelp og gjennomlesning var av stor hjelp i søkeprosessen. Som yrkesaktiv er tryggheten og vite at det er noen som kjemper for oss en viktig grunn til å være fagorganisert. Gjennom NITO har jeg også tilgang på faglige kurs og fagnettverk unike for medlemskapet.

- Hvis noe skulle skje, får jeg støtte. Derfor tenker jeg at det viktig å være organisert, sier Skibenes.

Ser lyst på framtida

Norge trenger ingeniører og teknologer med riktig kompetanse til å møte framtidas behov. Historisk har ingeniøryrket gitt både trygge og spennende jobbmuligheter og gjør det fortsatt.

- Det er mye som skjer i Aker Solutions og andre steder med mange prosjekter knyttet til en grønn omstilling, både innen olje og fornybart. Jeg er glad for å være en del av dette, avslutter Skibenes.