Født i Storbritannia av indiske og malaysiske foreldre, oppvokst i New Zealand og siden 2010 stiftet familie og har slått seg til ro i Kristiansand som mekanisk ingeniør, teknisk sjef, NITO-medlem og selverklært teknoentusiast. 

- Jeg har fått utviklet min kompetanse og et nettverk som har åpnet mange dører inn i arbeidslivet. NITO har også gitt meg og min familie en økonomisk trygghet. Forsikring og Tryg legehjelp er gull, men best av alt er alle NITO-konferansene som hever kompetansen min og bygger nettverk.

En ekte støttespiller i arbeidslivet

Espeland forteller at NITO har også gitt henne muligheten til å lære og integrere seg både i det norske samfunnet, og i arbeidsmiljøet.

- Jeg er veldig glad i å kunne bidra til arbeidsmiljøet rundt meg på en positiv måte. Nå vil jeg gi tilbake ved å stå opp for arbeidstakers rettigheter.

- Ingen står alene når man er NITO-medlem, og det er gøy, utroper hun.

Sjekk hva du kan spare som NITO-medlem

Med et hjerte for teknologi

Espeland forteller at hun har alltid vært glad i å skape noe, og bobler over av kreativitet.

- Å bli ingeniør er ikke bare et yrke, det er en livsstil. Hvis du er glad i å bruke teknologi og dingser til å løse utfordringer, så er ingeniørutdanningen det som gir deg verktøyene.

- Det er ingeniører og teknologer som skal finne smarte løsninger og ny teknologi som utfordrer grensene for hva som er mulig. Gjennom digitalisering, automasjon, helseteknologi, big data og andre teknologiske sprang har verden og manges hverdag blitt påvirket de siste tiårene. Ingeniørene og teknologene er i førersetet for disse endringene, sier Espeland.

- Ingeniører er superhelter sånn sett, avslutter hun.