Charlotte Trovaag tar en master innen vann- og miljøteknikk på NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet).
Trovaag liker å jobbe med prosjektarbeid på skolen. Hun ønsker å utvikle teknologiske løsninger sammen med andre, som kan bidra til et mer bærekraftig samfunn.
- I løpet av studiet lærer vi om hvordan man skal sikre rent drikkevann, samt hvordan man skal håndtere avløps- og overvann. Det er spennende, og noe jeg vil jobbe med senere, sier Trovaag.
- I Norge er det høye tall for lekkasjer fra ledningsnett, og jeg ønsker å være med på å løse den utfordringen.
Engasjert
- Det aller beste med studiet er at man lærer noe nytt hver eneste dag. Jeg liker å være sosial ved siden av studiene og møte nye mennesker med samme interesser.
På fritiden jobber Trovaag på Eik ideverksted på NMBU, hvor hun driver med 3D-printing og programmering. Hun forteller at hun også deltar på flere kurs og arrangementer NITO Studentene NMBU arrangerer.
- Vi får ikke Excel-opplæring på skolen, derfor er det bra at det finnes muligheter for å lære Excel og andre programmer på fritiden gjennom NITO.
- NITO tilbyr også kræsjkurs i matematikk som er veldig nyttig for å få en oppfriskning før eksamen.
- Flere jenter må med
Dagens og morgendagens teknologi brukes av begge kjønn, derfor er Trovaag opptatt av at begge kjønn bidrar med å utvikle framtidas teknologi.
Av landets ingeniør- og teknologistudenter er det kun rundt 27 prosent jenter (viser tall fra Samordna opptak 2020).
- Det må være en god balanse mellom kjønn, alder og fagbakgrunn for å finne de beste teknologiske løsningene. Det er et flertall av mannlige ingeniører, og derfor må flere jenter velge studier innen teknologi- og realfag.
- Det er mange spennende fagområder og et hav av muligheter, legger hun til.
Les også:
Master i vann- og miljøteknikk gir uendelige muligheter
NITO-rapport: Grønn ingeniørkunst