Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

PRINCE2® Foundation

Bli med på fysisk 2-dagerkurs og bli PRINCE2 Foundation sertifisert.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading
Vi fant ingen opplysninger om deg. Sjekk at mobilnummeret er riktig eller skriv inn opplysningene som mangler
Stemmer opplysningene? Hvis ikke, oppdater i skjema
Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

Faktura sendes til

Fakturaadresse

Annen fakturamottaker

Loading

 
* Påkrevd felt

I dette kurset vil du lære om PRINCE2-rammverket sammen med en svært kompetent og erfaren PRINCE2 trener. Kurset tar deg med gjennom hele PRINCE2-metoden, og forbereder deg til sertifiseringseksamen.

Kurset er lagt opp som en kombinasjon av nettkurs og en 2-dagers fysisk samling. På samlingen vil det være oppgaveløsing, eksamenstrening og erfaringsutveksling samt dialog mellom kursdeltakerne.

Kursinnhold

Kurset gir deg kunnskapen du trenger for å bli PRINCE2 Foundation sertifisert. Som sertifisert i PRINCE2 Foundation kjenner du godt til hva PRINCE2 rammeverket består av og hvordan et PRINCE2-prosjekt gjennomføres. Foundation gjør deg i stand til å jobbe prosjektbasert i et team i henhold til PRINCE2.

Detaljert om kursinnhold

Kurset gir en komplett innføring i PRINCE2-metodens tre deler:

Syv PRINCE2 prinsipper

 • PRINCE2 er bygd på 7 prinsipper, og kan brukes på ethvert prosjekt. Det tas hensyn til prosjektenes størrelse, organisasjon, geografi og kultur, og er designet for å bidra til at prosjektene skal lykkes uten å belaste det med byråkrati. Temaene, prosessene og produktbeskrivelsene beskriver hva som skal gjøres, men som regel ikke hvordan.

Syv PRINCE2 temaer

 • PRINCE2 består av syv temaer som beskriver de sidene ved prosjektledelse som må håndteres kontinuerlig gjennom prosjektets livssyklus. Alle de syv temaene skal brukes i prosjektet du jobber med, og i i tillegg være tilpasset prosjektets usikkerhet, størrelse, vesen og kompleksitet, eller enkelhet.

Syv PRINCE2 prosesser

 • PRINCE2 er en prosessbasert tilnærming til prosjektledelse og består av syv prosesser. Disse prosessene gir deg et sett med aktiviteter som kreves for å styre, lede og levere et prosjekt på en vellykket måte.
Læringsutbytte

Etter å ha gjennomført PRINCE2 Foundation har du:

 • Grunnleggende kunnskap om PRINCE2, en anerkjent og internasjonal prosjektledelsesmetode som også vil styrke din CV
 • Kunnskap om en strukturert prosjektledelsesmetodikk som er basert på erfaringer hentet fra ulike prosjekter og bidrag fra prosjektsponsorer, prosjektledere, prosjektteam, akademikere, lærere og konsulenter
 • Økt prosjektforståelse og forståelse for hvordan du kan oppnå bedre prosjektresultater
 • Formalisert kompetanse som gir deg muligheten til å bygge på med en PRINCE2 Practitioner seritifisering

Kursinformasjon

 • 23.-24.mai kl. 09-16.00
MOrten omvik.jpg

Kursholder Morten Omvik er utdannet sivilingeniør og har over 20 års erfaring som utøvende prosjektleder i både det offentlige og private. Omvik har 15 års erfaring som kursholder i prosjektledelse, både Prince2, smidig (LEAN) og tradisjonell PMI-basert.

Praktisk informasjon og eksamen

 • Du trenger ingen forkunnskaper for å delta på kurset
 • Kurset gjennomføres som en kombinasjon av nettkurs og en 2-dagers fysisk samling
 • Du har tilgang til nettkurset i 12 måneder slik at du kan repterere kursinnhold og testeksamener i eget tempo før du melder deg opp til eksamen
Om eksamen

Gjennomføring

 • Eksamen gjennomføres online fra din PC, i etterkant av kurset og innen 12 måneder. Du må ha kamera og mikrofon tilgjengelig på maskinen din.
 • Du vil motta en e–post fra PeopleCert (eksamensleverandør) med informasjon om hvordan du melder deg opp til eksamen. Du velger selv dag/tid for eksamen. En eksamensvakt fra PeopleCert vil følge med via web-kamera under gjennomføringen av eksamen.
 • Kursholder vil også informere om praktisk gjennomføring av eksamen når du deltar på kurset

Eksamenoppsett 

 • 60 multiple choice-spørsmål, hvorav 55 % må være riktig for å bestå
 • Varighet: 60 minutter. (75 minutter dersom du tar eksamen på et språk som ikke er ditt morsmål).
 • Ingen hjelpemidler
 • Norsk eksamen

Eksamensgaranti

 • Vi har eksamensgaranti. Det betyr at dersom du ikke består eksamen på første forsøk så får du en ny sjanse uten merkostnad.

Bedriftsinternt kurs

Er dere en gruppe og ønsker dette kurset som et bedriftsinternt kursprogram? NITO samarbeider med svært dyktige og erfarne fagpersoner, forelesere og pedagoger som har lang erfaring med bedriftsinterne kursprogram. Send gjerne en mail til  for et godt tilbud.

Forskjell på PRINCE 2 Foundation og Practitioner

PRINCE2 Foundation er det grunnleggende sertifiseringsnivået i PRINCE2. Du må være PRINCE2 Foundation sertifisert for å kunne ta en sertifisering i PRINCE2 Practitioner.

PRINCE2 Practitioner er det videregående nivået. Pensum som nettkurset bygger på er det samme som i PRINE2 Foundation, men i PRINCE2 Practitioner forventes det at du lærer hvordan du skal bruke kunnskapen du har tilegnet deg i PRINCE2 Foundation til å faktisk styre et PRINCE2-prosjekt. Som Practitioner vil du også være i stand til å tilpasse metoden til ulike typer prosjekter. 

Skal du ta begge sertifiseringene er det rimeligst å kjøpe vår pakke PRINCE2 Foundation + Practitioner.

PRINCE2® kurset tilbys av Cimple Technology AS ATO/Affiliate av AXELOS Limited.

PRINCE2®-kurset på denne siden tilbys av Cimple Technology AS ATO/Affiliate av AXELOS Limited. PRINCE2® er et registrert varemerke som tilhører AXELOS Limited, brukt med tillatelse fra AXELOS Limited. Med enerett.

 

Kurs innen prosjektledelse