Hammervold jobber til daglig i konsulent- og rekrutteringsbyrået Jefferson Wells, nå på oppdrag hos Kongsberg maritime.

Han ble tidlig studentmedlem i NITO og har nytt godt av medlemskapet siden studietiden.

Som mange andre NITO-medlemmer benytter han seg flittig av medlemsfordelene for å få gode vilkår, både i arbeidslivet og i privatøkonomien.

- For meg er tryggheten i en sterk fagorganisasjon kritisk avgjørende for å kunne gjøre godt arbeid. Enten det er kurs og konferanser for faglig påfyll, juridisk bistand i spørsmål om lønns- og arbeidsvilkår, NITOs jobbsøkerteam, eller bank og forsikring, sier han.

Prøv NITOs fordelskalkulator

Ingeniører og teknologer er viktige for framtida

Hammervold setter pris på å ha NITO i ryggen slik at han kan fokusere på det han brenner for i hverdagen.

- Jeg brenner for vitenskap og kan ikke tenke meg noen annen retning. Det var også et ønske fra min lillebror som ikke lengre er med oss, om å gjøre noe ekstraordinært med livet.

- Jeg kan ikke tenke meg andre måter å gjøre livet bra enn å bli ingeniør.

- Du kommer ikke nærmere teknologisk utvikling og møte mellom mann og maskin. Det er en opplevelse du sent vil glemme. For meg er det litt som dykking. Du blir vektløs, kommer «in the zone». Hver dag er en ny mulighet til å, om ikke skrive historie - oppleve verden på nye måter. 

Martin Hammervold foto privat 03.jpg

På spørsmål om hvordan han ser på framtida, svarer han en mer teknologisk og automatisert hverdag med framtidsretta løsninger. Til dette trenger vi også flere kloke hoder.

En omstilling til et lavutslippssamfunn er nødvendig, og ingeniører og teknologer er sentrale i denne prosessen. Enten det er å analysere, konstruere eller sørge for at tekniske løsninger blir iverksatt. 

For Hammervold betyr dette å «leke» med topp moderne systemer, være nysgjerrig på det høyteknologiske og samarbeide på tvers av fagdisipliner. 

-  Nå og i tiden som kommer vil jobber bli tatt over av maskiner. Det som er spennende er at alle disse maskinene må noen lage og vedlikeholde. Som ingeniør og teknolog får du være med på å utvikle, forbedre og vedlikeholde disse underverkene.

- Det er spennende å kunne få være med på dette. Bli med på eventyret, avslutter Hammervold.