Gå til innhold
Gjeng med unge mennesker i prat. Foto: Tom Haga
Medlemsfordeler

Derfor bør unge mennesker tegne uføreforsikring

Antall unge uføre har økt med 177 prosent siden 2010. Det er en viktig påminnelse om at også du som ung kan ha behov for uføreforsikring. De fleste av oss setter av penger til uforutsette utgifter som at for eksempel vaskemaskinen ryker, men alt for få er forberedt på at lønnen plutselig kan bli halvert.

Flere og flere unge blir uføre. Er du, som mange andre unge og nyutdannede, uten uføreforsikring? Om du du skulle komme i en situasjon hvor du blir ufør, kan du i verste fall ende opp med å leve resten av livet med en betydelig mindre inntekt enn det du har i dag.

God livs- og uføreforsikring med spesialpris til NITO-medlemmer

Må du slutte i jobben fordi du blir syk eller skadet vil du mest sannsynlig motta uføretrygd fra NAV, men det er nok langt fra det du kanskje tjener nå og vil tjene i framtida.

 

Som medlem i NITO kan du og eventuelt din ektefelle/samboer kjøpe rimelige og gode livs- og uføreforsikringer hos Tryg for å sikre en tryggere økonomi hvis noe skulle skje.

NITO Uføreforsikring Ekstra gir blant annet månedlige utbetalinger som kommer i tillegg til ytelser fra NAV. For drøye hundrelappen i måneden kan du sikre deg en god ekstra utbetaling dersom du blir minst 50 prosent arbeidsufør. Legger du til litt over 20 kroner i måneden får de etterlatte nesten 1 million kroner hvis du skulle falle fra.

Dette kan  kanskje være den beste investeringen du gjør dersom du har boliglån, barn eller andre økonomiske utgifter som du vil opprettholde på samme nivå.

Priseksempel for NITO Uføreforsikring Ekstra (10 G) 2020

Pristabell.JPG

Vanligste årsaker til uføretrygd

Psykiske lidelser, muskel- og skjelettsykdommer, samt sykdom i nerve- eller sirkulasjonssystemet er de tre vanligste årsakene til uføretrygd.

På toppen troner altså psykiske lidelser, et voksende problem som koster mye. I følge Folkehelseinstituttet (per 2015) står psykiske lidelser for over 1/3 av dagens uføre, dette koster ca. 70 milliarder kroner årlig.

Få tenker på at helsen kan svikte

At man kan bli ufør er ikke noe unge mennesker tenker mest på. Et tegn på det er at under halvparten i aldersgruppen 20 til 30 år ikke har uføreforsikring.

Årsaker til uføre.png

I 2018 var 10 prosent i aldersgruppen 18-67 år uføre, nesten 13.000 flere enn i 2017. Trenden er at unge uføre øker mens den faller blant de eldste.

uføre.JPG

I 2019 var antall uføre bare i aldersgruppen 20-24 år over 11.000. Dette er en økning på hele 177 prosent siden 2010.

En del blir altså uføre allerede som student eller nyutdannet og før de har startet sin yrkeskarriere. Uten uføreforsikring blir utbetalingen rett over 200.000 kroner i året. Det vil si at uten uføreforsikring må du da leve på tilnærmet minstepensjon.

graf uføre.jpg

For å unngå å komme i en slik situasjon er det flere som mener at man må vurdere å ha uføreforsikring allerede i ung alder. Er du NITO-medlem er det godt å vite at NITO har fremforhandlet et godt forsikringstilbud gjennom NITO Personforsikring som skal ivareta deg økonomisk i en eventuell slik situasjon.

Les mer og kjøp NITO Personforsikring

Sjekk hva du kan spare på å være NITO-medlem

Prøv fordelskalkulatoren

30 prosent rabatt på forsikring

Få god forsikring til god pris. Allerede fra første private skadeforsikring får du 30 prosent rabatt hos Tryg, og får deres fordelsprogram Tryg Pluss med:

  • Tryg Omsorg - ti timer gratis psykologhjelp
  • Tryg Bolighjelp
  • Tryg ID

30 prosent på private skadeforsikringer

Aktuelle saker om dine medlemsfordeler

Båt på sjøen. Foto: Shutterstock

Båtferie i sommer

Også i  år blir det norgesferie på de fleste, og mange vil nok bruke mer tid i båt. Ta med deg...