- Jeg fikk være med å teste det nye Smarthytte-konseptet til Tryg i ett år. Det sier Kurt Tokle som er bedriftsgruppeleder for NITO-medlemmene i strømselskapet Arva i Tromsø.

Pass på hytta fra mobilen med Tryg Smarthytte

Ved å kombinere smarthusteknologi og en god hytteforsikring gjør Tryg det enklere og tryggere å være hytteeier.

Med Tryg Smarthytte kan du spare strøm, øke komforten og forebygge skader. 

Sjekk ut Smarthytte fra Tryg 

Kvalitetssikret av NITO-ingeniører

kurt 600x400.jpgTokle er en av flere NITO-medlemmer som fikk være med å teste konseptet før det var ferdig. De kom med tilbakemeldinger på hvordan produktet fungerte og hva som burde forbedres.

Gjennom en app på mobilen får du full oversikt over temperaturer og du kan styre elektriske ovner. Du kan bli varslet om det oppstår brann, vannlekkasje eller innbrudd. Smarthytte kan du som er NITO-medlem kjøpe som et tillegg til hytteforsikring fra Tryg.

Les mer på tryg.no

- Det var smart av Tryg å la ingeniører gjøre tester før lansering, synes jeg.

- Jeg foreslo at det burde være mulig å investere i tilleggsprodukter i samme system, med regulering av varmekabel og styring av varmtvannstank. Jeg sendte inn forslaget og etter kun noen måneder hadde Tryg oppdatert produktet med dette inkludert. Det er jeg veldig fornøyd med og har god nytte av denne funksjonaliteten i dag.

- For meg var det også interessant å se hvor mange kilowattimer det går på varmtvannstanken min per uke. Jeg foreslo at de kunne ha en trip-teller på appen, og vipps så var den der. Det opplevde jeg som en positiv overraskelse!

- Produktet gir meg trygghet:

  • Med vannsensor vet jeg at alt er ok med vannet
  • Temperaturfølere gir trygghet at alt er ok med varmekilder 
  • Røykvarslere 
  • Anlegget varsler hvis strøm og WiFi faller ut 
  • Sanntid oversikt fra strømmåleren over HAN-pluggen gir trygghet at alt er som det skal 
  • Med dyr strøm vil et bevisst forhold til strømforbruk kunne gi besparelser

listebilde bare hytta.jpg

Gir deg mulighet til å velge det du trenger

Tokle er veldig fornøyd med Smarthytte fra Tryg som han bruker som energisparetiltak for den 80 kvadratmeter store hytta på Myrefjell i Målselv kommune, et par timer utenfor Tromsø. Hytta er mye i bruk både vinter og sommer.

- Smarthytte har røykvarsel, vannsensor og stikkontakter man kan slå av og på. Det er et system som kommuniserer med mange leverandører og gir deg mulighet til å dekke akkurat dine behov.

For 149 kroner i måneden får NITO-medlemmer tilgang til dette systemet.

- Prisen må være konkurransedyktig mot tilsvarende produkter, fordi man som kunde vurderer hvor mye det koster å ha abonnementet opp mot hva man sparer og får av verdi. Det er mange slike produkter på markedet, men jeg anbefaler Tryg Smarthytte fordi det virker bra og gir deg mange valgmuligheter ut fra dine behov.