Aktiver Tryg Legehjelp her

Tryg Legehjelp er inkludert i NITO-medlemskapet. Blir du syk på ferie, ringer du Tryg Legehjelp. Da er det godt å vite at tjenesten er åpen døgnet rundt, alle dager. 

Husk å lagre Tryg Legehjelp +4755179009 på din mobiltelefon.

Tryg Legehjelp drives blant annet av Jan Erik Vaage. - Vi er her døgnet rundt som en ekstra sikkerhet for deg, både i hverdagen og når du er på ferie. Vi er din usynlige hjelper, sier Vaage

Videochat med legen

- Sykdommer og skader som ofte er bagateller her hjemme kan fort bli ødeleggende for ferien din. De fleste som ber om hjelp fra utlandet har luftveisproblemer, mulig kjønnssykdommer eller har skadet seg i fylla, sier Vaage.

- Har du språkproblemer kan det være problematisk å gå på apotek eller snakke med en lege på stedet. Ringer du Tryg Legehjelp vil en sykepleier eller lege hjelpe deg med diagnostisering, råd om behandling, og i noen tilfeller med resepter, sier han.

Via Tryg Legehjelp kan du også videochatte og sende bilder slik at de kan se dine skader og lettere kunne diagnostisere.

- Dersom du blir alvorlig syk og trenger akutt legehjelp skal du ta kontakt med lege på stedet for å få raskest mulig hjelp. Du bør i tillegg også kontakte forsikringsselskapet, understreker Vaage.

Reiseforsikring er viktig

Selv om du har Tryg Legehjelp er det viktig med en god reiseforsikring når du er på ferie, selv om du ikke skal til utlandet.

En stor fordel med NITO Reiseforsikring er at den dekker dagsreiser. Det betyr at du er dekket av forsikringen fra det øyeblikket du forlater eiendommen din. Videre har den en innbakt ulykkesforsikring som dekker både medisinsk invaliditet og dødsfall etter ulykke.

NITO Reiseforsikring er en veldig god helårsforsikring som gir de beste dekningene til en veldig god pris.

Legens beste råd for sommeren til NITO-medlemmer:

1. Vaksiner

Skal du til Østen eller Afrika, sjekk med Tryg Legehjelp hvilke vaksiner du trenger. Tryg Legehjelp har en avtale med apotekene i Norge slik at du kan sette vaksinene dine der. Da slipper du å stå i kø på ditt lokale legekontor.

2. Reiseapotek

Ta med deg et reiseapotek bestående av mageregulerende midler som blant annet hjelper mot diaré. Gjerne også medisin for å forebygge dehydrering. Husk også et lite utvalg av plaster og gjerne noen bandasjer av ulik størrelse.

3. Håndhygiene

Husk god håndhygiene på reise. Ta med spritservietter eller små håndspritflasker for å desinfisere hendene når vann ikke er tilgjengelig.

4. Kutt- og sårhygiene

Husk at små kutt og sår i grisgrendte steder som jungel, ørken og steder utenfor allfarvei, kan utvikle seg til infeksjoner om du ikke rengjør, plastrer og passer på.

5. Lagre viktige telefonnummer

Ha nummeret til Tryg Legehjelp lagret på telefonen: +4755179009. Da har du norsk helsepersonell med deg på reisen.

6. Avhengig av medisiner?

Ikke sjekk medisinen inn med bagasjen på flyet. Ta medisinen med i håndbagasjen.

7. Ha gyldig reiseforsikring

Sørg for at reiseforsikringen din er i orden. Bor du hjemme hos dine foreldre og er under 22 år, kan det hende at dine foreldres reiseforsikring dekker deg. Sjekk det, og kos deg på ferie!

PS! Tryg Legehjelp må aktiveres på Min side hos Tryg. Det ter enkelt. Gjør det nå! Husk at Tryg Legehjelp kan også kan gi kortere sykemelding og resepter i Norge og i enkelte EU-land.

Tryg Legehjelp for alle NITO-medlemmer

Sykepleier.jpg

NITO-medlemmer får hjelp av sykepleiere og leger ved behov, 24 timer i døgnet i Norge og i utlandet. Tjenesten er kostnadsfri.

  • Få resept, sykemelding og henvisning til spesialist når det ikke stilles krav til fysisk konsultasjon. 
  • Spar tid og penger ved unødige legebesøk
  • Gjelder for hele familien

Aktiver Tryg Legehjelp slik at den er klar til bruk. Merk at Tryg Legehjelp kun gir resepter, sykemelding og henvisning til spesialist når dette er medisinsk riktig.

Aktiver Tryg Legehjelp på tryg.no

Ring 55179009 og kom i direkte kontakt med godt kvalifiserte sykepleiere