Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Dovrebanen 100 år

I samarbeid med Teknisk museum ønsker NITO å markere Dovrebanens 100 årsjubileum. Få den spennende historien i et kåseri ved Johan Anton Wikander, tidligere sjefsingeniør i Jernbaneverket.

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

 

I september er det 100 år siden den offisielle åpningen av Dovrebanen. Snoren ble klippet på Hjerkinn av kong Haakon den VII. Den 485 kilometer lange jernbanen strekker seg fra Eidsvoll til Trondheim og er fortsatt en av Norges viktigste transportårer. Banen ble åpnet i sin helhet i 1921 og fikk elektrisk drift i 1970. 

NITO gir deg muligheten til å høre hele historien i et kåseri om planlegging, bygging og drift av Norges lengste jernbanestrekning presentert av Johan Anton Wikander.

Der stasjonene for ferdselsåren ble etablert er også opphavet til tettsteder og byer som kanskje ikke ville vært som de er i dag hadde det ikke vært for Dovrebanen.  

Bildet er av Dovrebanen av Leif J. Olestad/BaneNOR. CC BY SA 2.0, hentet fra Store Norske Leksikon.

Teknologihistorisk gruppe

Teknologihistorisk gruppe er et foredragssamarbeid mellom NITO Oslo og Akershus, Venneforeningen på Teknisk Museum, Tekna Oslo og Norsk Teknisk Museum. Målet er å sette fokus på hvilken betydning vår yrkesgruppe har spilt i samfunnsutvikling.

De neste kurs og arrangementer

Utvalgte arrangementer med utgangspunkt i NITO Oslo og Akershus (men åpent for alle NITO-medlemmer)