May-Helen og Terje listefoto.jpg

May-Helen og Terje Holm er begge ingeniører og tillitsvalgte i NITO, siden de er gift får de 25 prosent i partnerrabatt på NITO-medlemskapet.

- Det er utrolig bra at det finnes et sånt tilbud. Man må bare huske å melde fra, så kommer rabatten på neste innbetaling, sier May-Helen.

Slik få du partnerrabatt

Engasjerer seg i hver sin bedriftsgruppe

May-Helen og Terje bor i Tromsø, har vært sammen siden 1998 og har to barn.

Terje jobber som driftsleder i Drytech, som er kjent for å produsere Real turmat. May-Helen jobber hos statsforvalteren i Troms og Finnmark som seniorrådgiver for miljø.

- Det tok litt tid før vi dannet bedriftsgruppe hos Drytech, men jeg meldte meg som tillitsvalgt for å få litt andre perspektiver og innsyn i bedriften, sier Terje.

- Hos statsforvalteren er vi en liten bedriftsgruppe på fire personer. Vi må bytte litt på hvem som er tillitsvalgt og jeg følte at det var min tur. Jeg får innblikk i hva som skjer i virksomheten og har da en annen stemme, forteller May-Helen.

Anbefaler alle å organisere seg

Paret ble NITO-medlemmer da de studerte sammen i Sarpsborg og har vært yrkesaktive medlemmer siden 2002.

-  Vi anbefaler alle ingeniører og teknologer å være NITO-medlem fordi det gir mange fordeler. Det gir trygghet å være organisert hvis det skjer noe. NITO gir faglig og sosialt påfyll og alt vi har vært med på av kurs er veldig proft, sier de.

Paret ser fram til å ta tillitsvalgtkurset NITO Intro 3 sammen til høsten, og få enda mer kompetanse i rollen som tillitsvalgt.

NITO Intro 1 - hva, hvor og når?

Hva vil det si å være tillitsvalgt? På NITO Intro 1 får du grunnleggende innføring i din rolle som tillitsvalgt, og du blir kjent med hvilke verktøy du har for å løse dine oppgaver som tillitsvalgt best mulig.

Kurset går over en halv dag og arrangeres av din lokale NITO-avdeling.

Finn ditt NITO Intro 1

NITO Intro 2 - hva, hvor og når?

NITO Intro 2 er kurset hvor du dykker for fullt inn i hverdagen som tillitsvalgt. I kurset lærer du hvordan du organiserer og drifter bedriftsgruppen, hvordan samarbeidet med ledelsen kan legges opp, hva du kan gjøre for medlemmer som trenger hjelp og hvordan dere forbereder og gjennomfører de lokale lønnsforhandlingene.

NITO Intro 2 tilbys både som fysisk kurs over tre dager og som digitalt kurs, hvor det en en blanding av selvstudier i NITOs læringsportal og livesesjoner på Teams.

Digitalt tilbud for tillitsvalgte: - NITO Intro 2 er det beste kurset jeg har vært på

Privat sektor: Finn ditt NITO Intro 2

Offentlig sektor: Finn ditt NITO Intro 2

NITO Intro 3 - hva, hvor og når?

I NITO Intro 3 lærer du mer om arbeidstid, tilsetting og omstilling og oppsigelse. 

Kurset går over to dager og legger vekt på praktiske oppgaver og erfaringsdeling sammen med relevant teori. Fokus gjennom alle temaene er på din rolle som tillitsvalgt.

Finn ditt NITO Intro 3

- Det er veldig spennende å være tillitsvalgt. NITOs tillitsvalgtkurs er nyttig i utviklingen av rollen, sier Terje.

- Etter å ha vært på NITO Intro 1 er det bare å kjøre på og melde seg på NITO Intro 2 og 3, sier May-Helen.  

may-helen og terje ute.jpg

Tromsø-paret løfter blant annet fram reiseforsikring, innboforsikring og livsforsikring som andre medlemsfordeler de benytter seg av. Når de reiser på tur sjekker de NITO-rabatten på hoteller.

Les også: Slik blir du tryggere i rollen som tillitsvalgt