Gå til innhold
Mor og barn på flyplass. Foto: GettyImages
Medlemsfordeler

Godt nok forsikret? Dette bør du vite om reiseforsikring

Mange har reiseforsikring gjennom jobben eller i kredittkortet sitt. Men er den reiseforsikringen god nok? Sørg for at du er godt forsikret på alle typer reiser. Sjekk vår huskeliste om reiseforsikring.

Mann på flyplass.Som NITO-medlem kan du kjøpe en unik reiseforsikring med reisevarighet på 90 dager til medlemspris. 

NITO Reiseforsikring kan kjøpes av enkeltperson eller for familien og har skreddersydde vilkår og priser. Det skal lønne seg – både for deg og familien.

Trygg med NITO Reiseforsikring

Er du ikke forsikret, kan du i verste fall bli nødt til å dekke store kostnader av egen lomme. For eksempel kan sykehusbehandling i utlandet med hjemtransport til Norge koste flere hundre tusen kroner.

Mange fallgruver

Skadeekspert Roy Vetaas i Tryg Forsikring har tatt imot mange fortvilte telefoner fra folk som trodde de var dekket av reiseforsikringen gjennom jobben.

De spør alltid: Men hva med reiseforsikringen min via jobben. Holder ikke det?

Roy Vetaas- Nja, er vel det korte svaret, sier Vetaas (bildet).

- Det litt lengre svaret er at du må sjekke vilkårene for reiseforsikringen du har fått gjennom jobben. I mange tilfeller gjelder forsikringen bare jobbreiser og kun for deg.

- Er du på reise med familien, og tror du er dekket gjennom jobben, kan det fort bli dyrt. Derfor er det viktig å sjekke. Du risikerer at ferien for deg og ditt reisefølge blir ødelagt om du ikke er godt nok dekket, sier reiseeksperten i Tryg Forsikring.

Huskeliste om reiseforsikring

 1. Sjekk når jobbforsikringen gjelder
  Hvis jobbforsikringen bare gjelder på yrkesreiser, dekker den deg ikke på fritida eller på private reiser. En jobbforsikring vil vanligvis heller ikke gjelde for din ektefelle/samboers jobbreiser.

 2. Er familien min dekket? Hva med forsikring for mine/dine/våre barn?
  Sjekk om jobbforsikringen din dekker din familie. De fleste jobbforsikringer dekker kun deg som ansatt.

  Tegner du NITO Reiseforsikringer dekker den både ektefelle/samboer, felles barn og særkullsbarn, også barn som ikke bor sammen med deg/dere. Forsikringen gjelder også vanligvis for barn som bor på folkehøyskole, avtjener verneplikten og lignende, så lenge de bor i Norge. Hovedregelen er at barn dekkes av foreldrenes forsikring til de fyller 21 år og er folkeregistrert bosatt sammen med en av sine foreldre i Norge.

 3. Hva dekker jobbforsikringen?
  Inneholder den en ulykkesdekning? Og kanskje det viktigste: Gjelder den også på mindre reiser, som en tur bort til butikken? Sjekk med din arbeidsgiver så du er sikker på hva den dekker.

  NITO Reiseforsikringer inkluderer en ulykkesdekning og gjelder fra det øyeblikket du forlater huset ditt.

Hva med alt jeg har med på tur?

- Vær klar over at jobbforsikringen er lik for alle som omfattes av den, og at den derfor ikke er like fleksibel.

- Det er ikke alltid at erstatningssummene for reisegods og andre dekninger, som for eksempel avbestilling, er høye nok. Forsikringssummene varierer med mange tusen kroner mellom ulike forsikringsprodukter og -selskaper, sier Vetaas.

- Med NITO Reiseforsikringer er du sikret å ha høye forsikringssummer både på jobb og i fritid, sier Vetaas.

Forsikring på langtidsferie: Forsikring når jeg er ekstra lenge borte?

- NITO Reiseforsikringer har Trygs beste vilkår. Du kan være på reise i hele 90 dager. Vanligvis er det 60 dager som er standard, sier Vetaas.

Kjøp NITO Reiseforsikring

Er du riktig forsikret? Få en gjennomgang av dine forsikringer

Opplysningene du registrerer lagres og benyttes kun for at NITO eller Tryg Forsikring kan følge opp din henvendelse. Se NITOs personvernerklæring for mer informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger.

NITOs forsikringssenter

Forsikringssenter_smalt.jpg

Sjekk hva du kan spare på å være NITO-medlem

Prøv fordelskalkulatoren

Publisert: Sist oppdatert: