Nordea Lise Fjellheim.jpg
I høst fant Lise Fjellheim (35) drømmeleiligheten på Mannsverk i Bergen og ønsket å kjøpe den før hun hadde solgt sin gamle leilighet.  

- Hele prosessen gikk ekstremt raskt. Bankrådgiveren min i Nordea, Aud Repstad, sendte meg finansieringsbevis og ordnet mellomfinansiering. Når dette var på plass gikk jeg på visning, og et par dager senere vant jeg budrunden. Det var en utrolig følelse! 

Fjellheim flyttet raskt inn i sin nye leilighet, men det tok lengre tid enn forventet å selge den gamle. Det var stressende å plutselig skulle håndtere kostnader knyttet til to boliger. Smarte sparegrep og personlig rådgivning ble viktig for å håndtere kostnadene. 

Ofte små triks som utgjør den store forskjellen 

Lise Fjellheim er ingeniør og jobber som rådgiver innen tekniske bygningsinstallasjoner hos konsulentselskapet COWI i Bergen. Som medlem i NITO, kvalifiserer hun direkte til Nordeas kundeprogram Premium, som innebærer personlig rådgiver, gunstig boliglånsrente, og andre fordeler.

- Det å ha en egen rådgiver som kjenner meg og alltid står klar til å hjelpe, har hatt enorm verdi det siste året, forteller Fjellheim.  

Aud Repstad.jpgFjellheims kunderådgiver i Nordea, Aud Repstad, er opptatt av å finne løsninger som kunden ellers ikke ville ha sett. Ett av hennes råd til Fjellheim var å bruke BSU-kontoen til å betale ned det månedlige terminbeløpet på boliglånet. På den måten kunne Fjellheim spare pengene som ble til overs i fond, og dermed bygge opp ny egenkapital. 

- Det er ofte små triks som utgjør den store forskjellen hos den enkelte. Om Lise hadde brukt alle BSU-pengene til å betale ned på boliglånet, hadde hun ikke merket så mye forskjell fra eller til. Men ved å ta det gradvis og spare overskuddet i fond lar hun pengene fortsette å vokse, forklarer Repstad. 

Tryggheten er uvurderlig

Leiligheten ble til slutt solgt og Fjellheim er lettet over at hun nå kun har ett boliglån å betale på. Samtidig synes hun erfaringen var lærerik. 

- For en som meg, som ikke er så interessert i økonomi, er jeg takknemlig for at Aud har holdt i trådene. Hun har vært en bra støttespiller og har gitt meg en større forståelse og oversikt over egen økonomi, forteller Fjellheim. 

- Jeg hadde ikke hatt samme trygghet eller tatt like smarte valg om det ikke var for rådgiveren min i Nordea. 

Lise Fjellheim. Foto Anne-Line Nygaard.jpg