Etter å ha fullført en utdannelse innen fysikk i USA, og deretter  jobbet innen olje og gass i Stavanger i noen år, slo Magnus Kjepso Halvorsen seg sammen med venner og tidligere kollegaer og startet selskapet Hyndla i 2019.

Magnus Kjepso Halvorsen

- Vi så rett og slett at det var behov for en litt annen forretningsmodell inn mot havvindmarkedet, og tok sjansen på å satse inn mot det markedet, forteller han.

Kjente godt til fordelene med å være fagorganisert

- Når jeg meldte meg inn i NITO, kjente jeg jo allerede godt til fordelene med å være fagorganisert. Og når jeg valgte å starte opp Hyndla sammen med mine partnere, var det naturlig å benytte seg av NITO Oppstart.

Hvem kan benytte seg av medlemsfordelene i NITO Oppstart?

Du får medlemsfordelene i NITO Oppstart i to år fra du første gang registrerer deg i NITO Egen bedrift.  

For å benytte deg av fordelene må du være registrert i NITO Egen bedrift, og være i oppstartsfasen eller vurderer å starte opp egen bedrift.

Bli med i NITO Egen bedrift

Er du allerede medlem av NITO Egen bedrift må du registrere deg på nytt. Kryss av for «Jeg er i oppstartfasen og vil benytte meg av fordelene i NITO Oppstart»

Etter to år kan du fortsatt bruke medlemsfordelene NITO tilbyr til alle medlemmer som er selvstendig næringsdrivende.

Mange opplever at det kan være vanskelig å starte noe eget, og de vet ikke helt hvordan gå fram. Gratis rådgivningssamtaler om etablering, er den mest brukte og etterspurte medlemsfordelen i NITO Oppstart.

En verdifull medlemsfordel

Halvorsen bekrefter at han synes tilbudet om rådgivningssamtaler var spesielt nyttig:

- Samtalene bidro til at vi kom i gang, og ga meg i tillegg trygghet på at retningen vi var inne på var riktig.

I samtalene var vi innom praktiske ting som kvalitetssikringssystemer og ISO-sertifiseringer, og jeg fikk råd knyttet til dette. Jeg fikk også tips om leverandører på et prosjekt, og konkrete tips med tanke på rekruttering.

- Forsikringspakken jeg som NITO-medlem hadde tilgang til mens vi var under etablering, sparte vi også mye penger på, forteller han.

Gratis forsikringspakke gjennom NITO Oppstart 

- Jeg vil anbefale andre NITO-medlemmer som planlegger å starte for seg selv, til å bruke mulighetene som ligger i NITO Oppstart.

NITO Oppstart: Fra idé til virkelighet – også for studenter. Se hvordan du kan få hjelp til å realisere dine forretningsideer. 

I dag, fire år etter etablering, har Hyndla skalert opp til 15 ansatte for å kunne møte behovet i markedet.

- Vi traff med timingen, og har klart oss godt. Vi gikk ut i et marked som var på opptur, sier han.

Halvorsen har også et annet råd til de som drømmer om å starte noe eget:

- Det kan være lurt å gå sammen med andre. Vi har vært fire likeverdige partnere som har dratt lasset sammen. Det er jo tross alt ikke hver dag flammen brenner like sterkt, og da er det godt å ikke stå i det alene, avslutter Halvorsen.