NITO-medlemmer har mulighet til å ha det som sies å være den beste innboforsikringen på markedet. Selv om det kanskje høres litt rart ut er sykkelen din en del av innboet, på lik linje med en sofa og annet interiør.

Det er viktig å ta godt vare på tingene dine. Bor du i en storby er sjansen dessverre stor for at sykkelen din blir stjålet. NITO Innboforsikring dekker sykler opp til 40.000 kr. Dette forutsetter at sykkelen var låst. 

Eget tilbud til deg med ekstra dyr sykkel/el-sykkel

Tryg tilbyr også en egen sykkelforsikring for deg som driver med konkurranse, eller har en ekstra dyr sykkel.

- Har du en sykkel som koster mer enn 40.000 kr, bør du vurdere sykkelforsikring med 30 % rabatt hos Tryg, en kaskoforsikring som dekker alt som kan ramme en sykkel. Har du en el-sykkel er denne forsikringen ekstra aktuell, sier Trygs aktive syklist og sykkelekspert, Øyvind Setnes. Han jobber i Trygs skadeforebyggende avdeling. 

Sykler stjeles hele året

- Gode sykkellåser kan redde sykkelen din fra å bli stjålet. Du er aldri helt sikker uansett når på året det er, forteller Setnes. - Vi regner med at drøyt 10.000 sykler blir stjålet i Norge årlig. Vi får ukentlige rapporter fra kunder som er blitt frastjålet dyre sykler. I dag er det ikke uvanlig at enkelte investerer i sykler, som koster fra 30.000 kr og oppover. I tillegg er det blitt svært populært med el-sykler, ofte til flere titalls tusen kroner.

- Har du en dyr sykkel, så ikke kjøp den billigste låsen. Kjøp deg en kraftig lås, gjerne to. Da gjør du tyvens hverdag litt vanskeligere, sier Setnes.

Dersom du registrerer sykkelen i et FG-godkjent sykkelregister vil du få lavere egenandel om sykkelen blir stjålet. Du vil også ha bedre muligheter for å få sykkelen tilbake om den blir funnet. Som NITO-medlem får du rabatt ved registrering hos Bikemember.

9 tips for å sikre sykkelen best mulig

  1. Registrer sykkelen i et FG-godkjent sykkelregister.
  2. Bruk en solid sykkellås.
  3. Lås sykkelramme og bakhjul til en stolpe, sykkelstativ eller lignende.
  4. Bruk en ekstra lås til å låse forhjulet.
  5. Parker sykkelen på steder der mange ferdes.
  6. Ikke la sykkelen stå ute om natten.
  7. Ta gjerne med deg setet.
  8. Politianmeld sykkeltyveriet med en gang du oppdager det.
  9. Registrer sykkelen hos et FG-godkjent sykkelregister, som Bikemember – da blir den vanskeligere å omsette.

Fordeler med NITO Innboforsikring

Forsikringen er tilpasset NITO-medlemmer og har Trygs beste dekninger og forsikringsvilkår til en meget gunstig pris.

Kjøp NITO Innboforsikring

Kjøp NITO Innboforsikring - student

Det lønner seg med gode medlemsfordeler når store verdier står på spill.

Alle dine medlemsfordeler