NTNU 1 liste.jpg
F. v.: Farshid Jalili, Mohamed Almaani og Farhad Safdari.

- Erfaringer som NITO-tillitsvalgt fra studentlokallaget på NTNU Gjøvik har gitt oss uvurderlig kompetanse. Spesielt ledererfaringen jeg har fått gjennom lokallagsjobbingen har vært verdifull, forteller Farhad.

-  Jeg har blitt mer modig, organisert og fått økt sosial kompetanse ved å møte flere andre og danne nye vennskap, legger han til.

- Jeg føler jeg har blitt mer nysgjerrig, modig og våger mer enn tidligere, sier Farshid om erfaringene han har fått gjennom tre år som studenttillitsvalgt. 

Nøkkelen for å lykkes

Farhad var i starten leder i lokallaget, mens Mohamed var nestleder. Deretter hadde Mohamed økonomiansvaret og Farshid ble leder. Sammen med flere engasjerte NITO-tillitsvalgte drev studentene verving og synlighetskampanjer, gjennomførte arrangementer, aktiviteter og kurs for NITO-medlemmer på NTNU Gjøvik.

- Hemmeligheten for å lykkes er å finne et godt team. Et lokallag som samarbeider godt er sosiale og fanger oppmerksomhet, sier Mohamed. 

- Nøkkelen er å ta hensyn til hverandre, dele på rollene og fordele ansvar og oppgaver, forteller Mohamed videre. 

- Ingen gjør jobben alene, men når alle gjør hver sin del med glede får man suksess. Alle må engasjere seg og støtte hverandre. Da får man gjort det som mangler, uten at noen trenger å gi ordre, sier Farhad.

- Nettverket vi har opparbeidet oss gjennom lokallaget er veldig verdifull. For eksempel har vi på landsmøter og andre møtesteder truffet studenter fra alle campuser for å dele erfaring. Dette arbeidet har gjort at vi har klart studiene med glans og tørt å ta kontakt med potensielle arbeidsgivere, sier Farshid.

Prestasjoner i toppklasse

Gutta er stolte over å ha fått toppkarakter på sin bacheloroppgave og blitt nominert til Eurekaprisen på skolen. Eurekaprisen deles ut hver høst til svært gode studentprosjekter, der fagmiljøene nominerer prosjekter. 

Alle tre har kommet inn på masterstudier. Farhad har fått jobb hos Elvia som prosjektingeniør og Mohamed har fått jobb hos Siemens Energi som prosjektingeniør.

- Vi er et tydelig bevis på at det å være tillitsvalgt i tillegg til studier og deltidsjobber kan gi nyttige erfaringer, forteller Farshid.

- Disse kan senere brukes i andre sammenhenger der det gjelder å prestere så godt det lar seg gjøre, enten i jobbintervjuer, presentasjoner av skoleoppgaver eller i andre sammenhenger, sier Farshid.

- NITO har gitt meg god støtte i arbeidet, og det har vært nyttig å ta NITOs jobbsøkerkurs og boligkjøperkurs. Jeg ønsker å fortsette å være en del av NITO gjennom å bidra i NITOs Ung-utvalg, og jeg snakker varmt om NITO til alle jeg møter, avslutter Farhad.

Er du nysgjerrig på hvordan du blir tillitsvalgt kontakt lokalvalgslederne på ditt studiested