Det er Norsk romsenter som på vegne av ESA søker etter norske kandidater gjennom en annonse på finn.no.

For å kunne vurderes til stillingen må du ha mastergrad eller en høyere akademisk grad innen medisin, teknologi-, ingeniør- eller realfag og minst tre års arbeidserfaring. I tillegg er det en rekke krav til blant annet fysisk form, helse, språkferdigheter og statsborgerskap. Kvalifiserte personer med enkelte funksjonsnedsettelser kan bli para-astronaut.

- Dette er spennende. Jeg håper det er teknologer og ingeniører som syntes dette er så interessant at de velger å søke. Det vil ha stor betydning for romindustrien i Norge om vi får en norsk astronaut. Han eller hun kan også bli en rollemodell for unge, som vil se at det å velge realfag og ingeniørutdanning gir spennende muligheter, sier NITO-president Trond Markussen (bildet).

01 Trond-Markussen-NT-02191.jpg