Gå til innhold
< Kurs og arrangementer

Hva skal vi velge?

Museets største satsing siden flyttingen til Kjelsås i 1986 er byggingen av en helt ny permanent utstilling om tele- og datahistorie. Meld deg på og ta del i vurderingen av hvilke gjenstander som skal overføres til den nye delen av museet!

Påmelding

Logg deg inn så slipper du å fylle ut skjema.

Logg inn

Personopplysninger

Loading

Arbeidsgiver

Loading
Vi kjenner ikke denne arbeidsgiveren, vennligst fyll inn adressen under
Loading

 

Museets største satsing siden flyttingen til Kjelsås i 1986 er byggingen av en helt ny permanent utstilling om tele- og datahistorie. Hele fjerde etasje er under ombygging, og det som skal bli «verdens råeste utstilling» er under utvikling av museets prosjektgruppe i samarbeid med Snøhetta og en rekke andre gode hjelpere.

Teknisk museum som nå er fusjonert med Telemuseet har en av verdens beste samlinger på tele- og datafeltet. Med inntaket av NRKs historiske samling i 2017 er museet også sterk på mediehistorie. Det er over 40 000 gjenstander i samlingene som kunne vært aktuelle å stille ut. Fra dette må det velges og prioriteres hardt: Det er bare plass til 250 store og små gjenstander fra start. Hvilke skal velges?

Dette har museets konservatorer jobbet intenst med de siste to årene. Nå inviteres du til å sjekke dette utvalget og stille spørsmål, melde noe savnet eller hevde at noe kanskje ikke fortjener plassen. Og tør vi kåre den eller de viktigste gjenstandene fra norsk IKT-historie?

Digitalt Museum er museenes nettportal inn i samlingene. Her kan du allerede nå gå inn og se «førsteutvalget», slik det ser ut akkurat nå.

Og kanskje enda mer interessanter de gjenstandene som akkurat nå har falt utenfor pallen og på nåværende tidspunkt ikke er med blant det som overføres. Er det noe her som MÅ med? Eller har du kanskje noe i en kjellerbod som absolutt bør få plass her? 

Vi gleder oss til å treffe dere som kanskje har lang fartstid i bransjen, og som sikkert har gode innspill.

portrett dag andreassen.jpgHistoriker Dag Andreassen er en av prosjektlederne for den nye IKT-utstillingen I/O. Her er han med en del av en gjenstand som kanskje bør være med i utstillingen: Rolf Hofgaards datamaskin-prototyp fra 1955. Den ble ingen suksess, og har aldri vært utstilt. Fortjener den en plass i den nye utstillingen?

Arrangementet er i samarbeid med Teknisk museums Venneforening, Teknas teknologihistoriske gruppe og NITO.

Enkel servering i museets kafe fra kl. 16 for de som har forhåndspåmeldt seg.

Teknologihistorisk gruppe

Teknologihistorisk gruppe er et foredragssamarbeid mellom NITO Oslo og Akershus, Venneforeningen på Teknisk Museum, Tekna Oslo og Norsk Teknisk Museum. Målet er å sette fokus på hvilken betydning vår yrkesgruppe har spilt i samfunnsutvikling.