Gå til innhold

Alt om lønn i Oslo kommune

Oslo kommune er et eget tariffområde, så de forhandler ikke sammen med resten av kommunal sektor. Hvordan forhandles lønn i Oslo? Her finner du svar på det du lurer på om lønnsforhandlingene, dine tariffavtaler og siste nytt om lønnsoppgjøret i Oslo kommune.

Slik forhandles lønn i Oslo kommune

NITO forhandler med Oslo kommune sammen med Akademikerne. I utgangspunktet forhandles både de generelle bestemmelsene, størrelsen på lønnspotten og fordelingen av den sentralt på rådhuset. Noen år settes det av en lokal pott som fordeles i lokale forhandlinger.

 

NITO og Akademikerne jobber imidlertid for at også medlemmene i Oslo kommune skal få lov å forhandle lønn i den enkelte virksomhet, som resten av arbeidslivet. 

 

Du kan også be om høyere lønn utenom det ordinære årlige lønnsoppgjøret. Se hvordan i lenken under.

Oslo rådhus

Tariffavtaler med Oslo kommune

Alle Oslo kommunes tariffavtaler er samlet i ett felles dokument - dokument 25. Her finnes reglene for hvordan lønn forhandles, om arbeidstid, ansettelse og ulike særavtaler.

Lønnsstatistikk kommunal sektor

Se lønn fordelt på geografi, erfaring, alder og stillingsgrupper. Statistikken er ditt viktigste verktøy i lønnssamtalen eller når du forhandler lønn i ny jobb.

Snakk lønna di opp – bruk lønnssamtalen

Lønnssamtalen er en mulighet til å avklare forventninger om lønnsutvikling mellom deg og lederen din. Det er ikke en forhandling med umiddelbare svar, men en sjanse til å overbevise lederen om hvorfor du fortjener høyere lønn i år.

 

Forbered deg godt. Tenk over hva du har oppnådd det siste året, sjekk lønnsstatistikken og snakk med kollegene om lønn. De eneste som tjener på at vi ikke snakker om lønn, er arbeidsgiver.

Ung, smilende mann i engasjert samtale med leder Foto: GettyImages

Siste nytt om lønnsoppgjøret i Oslo


Les flere saker om lønnsoppgjøret i Oslo kommune