- Til daglig jobber jeg med utstyrskontroll. Det vil si at jeg holder oversikt over hvor våre containerne og lastbærere er til enhver tid, og utvikler en utstyrs-flyt etter hvert som behovet endrer seg. I tillegg samarbeider jeg med IT for å kunne videreutvikle et datasystem for live-sporing av utstyr, forteller Jarlind.

I 2019 begynte hun som maritime trainee, traineeprogrammet til Norges rederiforbund, ved Sea-Cargo AS i Hordaland. Jarlind ønsket å organisere seg for å få en trygghet i hverdagen, men fant aldri "sin" fagforening.

- Jeg har lenge hatt ønske om å organisere meg, men jeg faller mellom alle stoler. Transportorganisasjoner er mer for sjåfører og tungtransport, og juridiske organisasjoner er for jurister, advokater og dommere.

- Så da jeg fikk e-posten av NITO at jeg har blitt medlem tenkte jeg bare: "Jess! Endelig er det på plass", forteller Jarlind.

Marthe Jarlind Foto privat 04.jpg
Marthe Dorthea Jarlind har både bachelor i shipping management og master i maritim jus. (Foto: Privat)

Sjekk om du kan bli NITO-medlem 

NITO, Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer, organiserer ingeniører og teknologer med bachelor, master og høyere grad. Det vil si at alle med ingeniørutdanning eller dokumentert faglig kompetanse på tilsvarende nivå kan bli medlem.

Dette tilbys gjennom individuell vurdering når du ikke er en "typisk" ingeniør, slik som Marthe Dorthea Jarlind. 

Også alle med annen høyere utdanning og minimum tre år relevant arbeidserfaring som ingeniør eller tilsvarende kan bli medlem i NITO. 

Se om du kan bli medlem: Ta kriteriesjekken

Les mer om kriteriene 

Trygghet i hverdagen som organisert

Å være fagorganisert mener Jarlind burde være en selvfølgelighet. Trygghet i arbeidslivet og mange gode medlemsfordeler er nøkkelordene.

- Man kan tenke at vi har det bra nok i dag og kanskje ikke ser vitsen i å være fagorganisert. Men se på hva koronaen har ført til av permitteringer og oppsigelser. Se på hva som skjedde under finanskrisen og oljeprisfallet. Ingen vet hva som skjer i morgen. 

- Da er de tusenlappene man betaler i kontingent småpenger i forhold til den tryggheten man har som fagorganisert, sier Jarlind.

Hun trekker også fram de mange gode medlemsfordelene ved å være medlem:

- Gode rabatter på bank og forsikring, fagnettverk og fagkurs, gratis juridisk bistand, Tryg Legehjelp og CV- og søknadsevaluering.

- Kontingenten kan du også trekke fra på skatten, så det er ingen grunn til å være uorganisert, avslutter Jarlind.

Meld deg inn i NITO